Головна Новини Бізнес економіка Економічний прогноз для України на серпень: яким буде курс валют і що на це вплине
commentss НОВИНИ Всі новини

Економічний прогноз для України на серпень: яким буде курс валют і що на це вплине

Експерти зазначають нестабільність економічної ситуації

29 липня 2021, 14:35 comments1283
Поділіться публікацією:

Видання "Коментарі" звернулося до експертів, щоб дізнатися, які важливі економічно-фінансові події можуть відбутися в Україні в серпні, що може трапитися позитивного, а що — негативного. Крім того, фахівці розповіли, яким буде курс валют і що на це може вплинути — як в кращий, так і в гірший бік.

Економічний прогноз для України на серпень: яким буде курс валют і що на це вплине

Економічний прогноз для України на серпень - фото з відкритих джерел

Якщо почнеться відтік валюти, Україні не буде що цьому протиставити

Керівник відділу аналітики компанії Forex Club Андрій Шевчишин звертає увагу, що ситуація нестабільна.

"Високі ціни сировини і зерна підвищують валютну виручку. Втім, високі також і ціни енергетичних товарів. Газу і нафти. Це наш критичний імпорт", — зазначає експерт.

Небезпечним, на його думку, є пасивність нерезидентів, які повністю зупинили заведення валюти в країну. Якщо почнеться її відтік, Україні не буде що цьому протиставити.

"Запуск "Північного потоку-2" і ризики ескалації конфлікту з РФ залишаються сильними факторами, які обмежують оптимізм інвесторів, — продовжує Андрій Шевчишин. — Ризик поширення штаму "Дельта" — також фактор негативу. В результаті на фактично діючий позитив доводиться потенційний негатив. Але чи відіграє він у серпні, складно сказати. Вважаю, що курс буде в діапазоні 27-27,5 грн за долар. До кінця серпня можемо вийти до верхньої межі і в залежності від реалізації ризиків навіть подолати її".

Саме в серпні може стати відома доля наступного траншу МВФ для України

Виконавчий директор Асоціації захисту банків, глава громадської організації Re:Старт, фінансовий експерт Оксана Чепіжко нагадує, що серпень — зазвичай час відпусток у нашій політиці та економіці. Але не цього року.

"Саме в серпні може стати відома доля наступного траншу МВФ для України. Від цього багато в чому залежить вартість кредитних коштів для України. Також Кабмін повинен визначити модель, за якою країна увійде в наступний опалювальний сезон (ціна на газ і електроенергію для населення), формулу розподілу відповідальності за тарифи між центральною і місцевою владою. І, нарешті, на засіданнях РНБО ми зрозуміємо, чи почнеться процес націоналізації активів олігархів", — зазначає Оксана Чепіжко.

На її думку, вишенькою на торті стане можливий візит Зеленського до Вашингтона (30 серпня) і дострокове (23 серпня) відкриття осінньої сесії Верховної Ради.

"Чи винесуть на нього скандальні законопроекти про ренту на руду і зміни до податкового кодексу або перенесуть на вересень, сказати складно. Але обидва ці моменти однозначно будуть впливати на фінансово-економічну ситуацію, — прогнозує Оксана Чепіжко. — Курс долара, зважаючи на поточний позитивний торговий баланс України і відсутність великих угод з ОВДП, буде коливатися в межах 26-80-27,05 під час покупки".

Раніше експерт для порталу "Коментарі" озвучив прогноз для ринку нерухомості в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини