Головна Новини Бізнес економіка Економіці РФ прогнозують великі проблеми: що може статися
commentss НОВИНИ Всі новини

Економіці РФ прогнозують великі проблеми: що може статися

Найближчим часом «примітивній» моделі економічного зростання Росії настане кінець

8 червня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Діюча модель зростання російської економіки "примітивна" та незабаром вичерпає себе, заявив глава "Сбербанку" Герман Греф.

Економіці РФ прогнозують великі проблеми: що може статися

Економіка Росії припинить зростання. Фото з відкритих джерел

"Гроші з бюджету і гроші з кредитних організацій спрямовані на споживчий ринок. Товарів не стає більше. Люди не починають виробляти більше товарів, ціни на них підвищуються. Таким чином, продуктивність праці не тільки не зростає, вона падає. І в цьому полягає вичерпність сьогоднішньої моделі зростання", — сказав Герман Греф.

Поточне зростання російської економіки, за словами Грефа, насамперед забезпечують зростаючі витрати держави на машинобудування, що призводить до зростання зарплат в економіці.

"Люди стають більш заможними, вони йдуть у банки і, незважаючи на всі обмеження Центрального банку, отримують кредити. Навіть за дуже високими ставками через те, що в них зросли доходи", — зазначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наразі пріоритетною ціллю загарбників на Донбасі є траса з Покровська на Костянтинівку, розповів прес-секретар ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин. "Після Очеретиного росіяни рвуться до магістралі Покровськ-Костянтинівка. Ймовірно, у них є мета захопити місто Покровськ та життєво важливу трасу на Костянтинівку", — повідомив прес-секретар ОСУВ "Хортиця".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у порівнянні із довоєнним періодом в Україні на 27% скоротилася робоча сила, пише видання Bloomberg. Середня зарплата в Україні вже скоро перевищить довоєнний рівень, оскільки інакше підприємствам буде важко утримувати робітників. Видання наголошує, що багато українських чоловіків звільнилися з роботи та знайшли щось поблизу будинку, оскільки не бажають влаштовуватися у великі підприємства, щоби не зустрітися з представниками ТЦК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини