Головна Новини Бізнес економіка Економіка України починає оживати – Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Економіка України починає оживати – Шмигаль

Глава уряду назвав причини, які допомагають відновлюватися українській економіці в умовах коронакризи

15 серпня 2020, 23:23 comments1179
Поділіться публікацією:

У третьому кварталі економіка України почала відновлюватися після погіршення через коронакризу. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

Економіка України починає оживати – Шмигаль

Серед причин, які вплинули на поліпшення стану економіки, глава Кабміну визначив такі: відновлення споживання та збір врожаю (який фактично перейшов з другого кварталу на третій через погодні умови). Мінекономіки прогнозує, що в наступні три роки ВВП буде зростати в середньому більш ніж на 4% щорічно.

Крім того, Шмигаль зауважив, що майже всі світові економіки потерпіли стрімкий рівень падіння ВВП у другому кварталі, та навів такі дані: Іспанія -22,1%, Велика Британія -21,7%, Франція -19%, Німеччина -11,7%, Україна -11,4%, США -9,5% і Польща -7,9%.

Коронакриза український прем’єр-міністр назвав не лише серйозним ударом по медичних системах країн, а й однією з найбільших економічних рецесій за останні 70 років.

Як повідомлялося, економіка Євросоюзу знизилася до мінімального показника за останні 25 років. Тоді як у США через рекордне падіння економіки країна втратила 2 трлн доларів – всьому виною пандемія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини