Головна Новини Бізнес економіка Економіст прогнозував масштабне подорожчання на осінь в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Економіст прогнозував масштабне подорожчання на осінь в Україні

Рівень життя українців істотно знизився

20 серпня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Скоро в Україні очікується подорожчання продуктів харчування та комунальних послуг, що може привести до інфляції. Про це повідомив економіст, ексміністр фінансів Ігор Уманський, передає ТСН.

Економіст прогнозував масштабне подорожчання на осінь в Україні

Економіст прогнозував масштабне подорожчання на осінь - фото з відкритих джерел

За словами експерта, протягом року у зв'язку з подорожчанням комунальних тарифів, рівень життя українців суттєво знизився, незважаючи на те, що для частини громадян зросли доходи.

Економіст вважає, що в подальшому подорожчає все, починаючи від харчових продуктів, комунальних послуг, закінчуючи цінами на електроенергію для бізнесу.

"Подорожчає все, від продуктів харчування до комуналки. Отже, згодом населення таки заплатить за все. Тому нас чекає новий виток інфляції. До яких наслідків це призведе? Зазвичай в українських реаліях відразу за сплеском інфляції йшов етап девальвації. Але найближчим часом курс буде стабільним. Це означає, що інфляція вдарить по добробуту мільйонів українців ", — говорить Уманський.

Він також зазначив, що українці можуть втратити близько 30% платоспроможності.

Крім того, економіст прогнозує і збільшення цін на опалення на 40-70%, яке позначиться на міських жителях.

"За його сплату гарантовано йде велика частина вартості комунальних послуг. Причина — подорожчання газу і вугілля для забезпечення опаленням", — повідомив фахівець.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти аграрної галузі прогнозують збільшення вартості яєць на ринках і прилавках магазинів в Україні. Відзначається, що за словами аналітиків Українського клубу аграрного бізнесу, ціна на яйця буде рости до новорічних свят. Фахівці також відзначають, що головна причина подорожчання — зменшення обсягів виробництва. У Державній службі статистики повідомили, що воно скоротилося на 15%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини