Головна Новини Бізнес економіка Як в Україні виробники продуктів харчування обманюють покупців - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Україні виробники продуктів харчування обманюють покупців - експерт

У більшості випадків покупець не зможе зрозуміти, що перед ним продукт зовсім не з тим складом, що заявлений на упаковці

19 лютого 2021, 13:56
Поділіться публікацією:

Останнім часом на продовольчому ринку України стало все більше фальсифікованих продуктів. Про це заявила Ніна Кальдій, заступник директора Центру незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ", пише AgroNews.

Як в Україні виробники продуктів харчування обманюють покупців - експерт

Ситуація з фальсифікацією продуктів в країні погіршилася - фото: з відкритих джерел

Так, за словами Кальдій, багато несумлінні виробники користуються тим, що для чималої кількості покупців найважливішу роль грає ціна на продукт, а вже потім його склад і якість. У зв'язку з тим, що ціни на сировину ростуть, доводиться робити вище вартість самого продукту. Виробники намагаються хоч якось стримувати ціни.

Експерт також відзначила, що на великій кількості продукції виробники намагаються заощадити. І це стосується не тільки "економ" товарів, а й тих, що відносяться до середнього цінового сегмента. Тобто, замінюючи деякі компоненти, що входять до складу, на найдешевші замінники. Однак далеко не всі вказують це в складі на упаковці. Ніна Кальдій також зазначила, що набагато простіше підмінити оригінальні інгредієнти на дешеві замінники в тих продуктах, які є багатокомпонентними.

Наприклад, у вершковому маслі не може міститися соя, пальмові олії та інші подібні добавки. Та ж історія з шоколадом. Якщо доданий або замінений хоча б один компонент, продукт повинен вже називатися по-іншому. Є продукти, в яких заміна компонентів неприпустима.

Але якщо мова йде, наприклад, про ковбасні вироби, то в складі має бути зазначено, що в продукті містяться рослинні добавки. Деякі виробники пишуть на сосисках або сардельки, що це м'ясо-рослинні продукти. Тобто, покупцю відразу зрозуміло, що в складі велику кількість рослинних добавок. Таким чином покупець зможе сам вирішити, чи потрібен йому такий товар або ж немає. Однак великий відсоток виробників не вважають за потрібне вказувати подібні "дрібниці" в складі продукту, тим самим обманюючи покупця. Ціни на такі товари, відповідно, нижче також ніхто не робить.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що хліб в українських магазинах може бути небезпечним: пекар розповів чому. Також сайт інформував про те, чому дорожчає свинина і молочні продукти — відповідь експерта.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

19 лютого 2021, 16:58

Если б только так нас обманывали.. https://kosatka.media/uk/category/blog/news/kontroliruem-scheta-za-otoplenie-kuda-smotret


Новини