Головна Новини Бізнес економіка Експерти назвали найпопулярніші за кордоном українські продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали найпопулярніші за кордоном українські продукти

Найбільше країна продала соняшникової олії, кукурудзи та пшениці

10 грудня 2020, 13:45 comments1191
Поділіться публікацією:

Експерти проаналізували ринок українського експорту і назвали перелік продуктів, які користуються найбільшою популярністю за кордоном.

Експерти назвали найпопулярніші за кордоном українські продукти

ФОТО: З відкритих джерел

Фахівці також підкреслили, що в загальному, у 2020 році, в Україні продали товарів агропромислового комплексу на 17 мільярдів доларів. Найбільше було експортовано пшениці, соняшникової олії, а також кукурудзи, а головними споживачами вітчизняної продукції стали Індія, Китай, Єгипет, Голландія та Іспанія.

До слова, в списку найбільш популярних продуктів, які імпортують в Україну, виявилися корм для тварин, заморожена риба та різноманітні соуси.

Нагадаємо, що за дев'ять місяців за кордон реалізовано понад 49 тис. тонн меду, більшість експортовано в нашого західного сусіда — Польщу. За перші три квартали цього року вітчизняні бджолярі встигли експортувати 49,3 тис. тонн меду за кордон на суму в майже $ 81 млн. Це на 10,8% більше ніж минулого року. Найбільше у 2020 році ввозила український мед Польща, тим самим відсунула Німеччину на друге місце. Так до західного сусіда експортували 24,4% від усіх обсягів, що на 30% перевищує минулі показники, на суму близько $ 20 млн. Тільки за вересень в Польщі направлено солодкого продукту на $ 5,12 млн.

Раніше видання "Коментарі" писали про продукти, які не варто купувати навіть зі знижками, адже в них міститься достатня кількість шкідливих речовин, барвників або ароматизаторів. На думку експертів, це апельсинові соки, продукти з вмістом чорниці, салати в упаковках, овочі у вакуумній упаковці, а також кава 3 в 1.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини