Головна Новини Бізнес економіка Експерти розповіли, що буде з цінами на золото у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, що буде з цінами на золото у 2022 році

Ціна на золото у 2022 році, на думку експертів, впаде ще більше

21 січня 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

Кінець 2021 року для золота закінчився падінням. Світові ціни на метал впали на 4% до 1806 доларів за унцію. Експерти побоюються, що сповільнення темпів економіки Китаю ще більше обвалить ціну на золото. Про це пише видання Forbes, передають "Коментарі".

Експерти розповіли, що буде з цінами на золото у 2022 році

Ціна на золото 2022. Фото з відкритих джерел

На сьогодні ціна за унцію золота становить 1844 долари. Таке зростання, на думку експертів, тимчасове. До кінця року ціна на жовтий метал впаде за різними прогнозами на 6-17%.

На ці коливання в першу чергу впливають рішення провідних банків світу. У США нині анонсували про три підвищення облікової ставки. Європейський банк поки від таких кроків утримується. В Англії ставку підняли в грудні і обіцяють лише її не значне підвищення у цьому році. А Китай навпаки її скоротив. Тому на думку експертів, хороші золотовалютні запаси країн не зможуть суттєво обвалити ціну на золото, попри ріст інфляції. 

"На початку 2022 року, на тлі найвищих рівнів інфляції до 7% до попереднього року, не вдалось обвалити ціни на золото", — сказав виданню аналітик Олександр Потавін.

Тому в теперішніх економічних умовах, золото лишається все одно актуальним активом для зберігання капіталу. А особливо, попри інфляцію, яка завжди дає підтримку ціні на золото. 

А от що стосується ювелірного ринку, то все не так перспективно. Тут очікується невелика підтримка ринку Індії, де є такий попит. А от Китай, який починає збавляти оберти, не зможе підтримати цей напрямок бізнесу так, як раніше у попередні роки. 

Читайте також: Найбагатші люди світу попросили підняти для них податки: яка причина



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини