Головна Новини Бізнес економіка "Енергоатом" планує скасувати продаж пільгової електроенергії для населення в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

"Енергоатом" планує скасувати продаж пільгової електроенергії для населення в 2021 році

Чинний механізм, який передбачає продаж половини виробленого продукту атомною електростанцією за ціною 1 коп. за кВт-год, передбачався урядом як тимчасовий захід, термін якого закінчується 31 грудня 2020 року

13 листопада 2020, 15:49
Поділіться публікацією:

НАЕК "Енергоатом" представила Міністерству енергетики фінансовий план на 2021 рік, деякі його деталі були опубліковані на сайті відомства.

"Енергоатом" планує скасувати продаж пільгової електроенергії для населення в 2021 році

Так, стало відомо, що НАЕК пропонує Міненерго скасувати покладений на нього обов'язок з продажу електроенергії для потреб населення.

Як повідомляє прес-служба компанії, в майбутньому році "Енергоатом" планує реалізувати весь вироблений продукт. План підприємства прогнозує продаж електроенергії на всіх ринкових сегментах практично на 70 відсотків більше, ніж в поточному 2020 році і отримати дохід в сумі 78,04 млрд грн, що на 31,38 млрд грн більше показника на 2020 рік.

"Збільшення чистого фінансового результату діяльності компанії у 2021 році дозволить виконати всі ключові фінансові ковенанти, які є обов'язковою умовою фінансування інвестиційних програм в міжнародних фінустановах", — йдеться в повідомленні "Енергоатому".

Компанія відзначає, що кардинально збільшивши доходи, також планується отримати прибуток від операційної діяльності за показником EBITDA в розмірі, який перевищує дохід цього року в три рази, а саме — 32,67 млрд грн.

Отриманий прибуток планується інвестувати на реалізацію основних проектів, вкласти в будівництво та оновлення стратегічних об'єктів.

Також в прес-службі компанії підкреслили, що план бюджету на майбутній рік підготовлений, виходячи з моделі фінансового ПСО і з умовою продажу 100% продукції в усіх сегментах ринку електроенергії.

Крім того, підприємство нагадує, що чинний механізм ПСО, який зокрема, передбачає продаж половини виробленого продукту атомною електростанцією держпідприємству "Гарантований покупець" за ціною 1 коп. за кВт-год, передбачався урядом як тимчасовий захід, термін якого закінчується 31 грудня 2020 року.

Також з плану видно, що закладений бюджет на погашення податків на 70 відсотків вище за показник 2020 року. На соціальний розвиток компанії та міст-партнерів АЕС планується 859,5 млн грн, що на 175,8 млн грн більше, ніж у цьому році.

Раніше "Коментарі" писали про те, що уряд встановив гарантії для беззбиткової діяльності "Енергоатома".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини