Головна Новини Бізнес економіка Енергоспоживання біткойнов турбує екологів: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергоспоживання біткойнов турбує екологів: причина

Біткойн може до 2024 року стати «істотним» бар'єром для зусиль Китаю по декарбонізації своєї економіки

8 квітня 2021, 23:43
Поділіться публікацією:

Екологи стурбовані тим, скільки енергії використовує біткойн. У статті, опублікованій в Nature Communications, група вчених під керівництвом Дабо Гуана з Університету Цінхуа і Шоуян Ван з Китайської академії наук досліджує використання енергії біткойнов в Китаї. Вони приходять до висновку, що за відсутності правових обмежень біткойн може до 2024 року стати "істотним" бар'єром для зусиль Китаю по декарбонізації своєї економіки.

Енергоспоживання біткойнов турбує екологів: причина

Біткоіни (фото з відкритих джерел)

Блокчейн підтримується "Майнер", які перевіряють транзакції, змагаючись, щоб розгадувати математичні головоломки з рішеннями, які важко знайти, але легко перевірити. Кожен успішно здобутий блок транзакцій приносить винагороду в розмірі 6,25 біткойнов (357000 доларів США).

На думку аналітика Олексія Куща, курс біткоіни цілком може увійти в новий діапазон котирувань до 70 тис. Але, як зазвичай, поведінка криптовалюта буде не так сильно передбачуваним для широкого ринку. Економіст Владислав Банків вважає, що біткоіни збереже висхідний тренд, хоча можливі корекції, і біткоіни може змінитися. До урс біткоіни більш нестабільний: то він рветься вгору, то навпаки падає.

За словами експерта, що фундаментальні передумови для зростання кріптовалютного ринку зберігаються: люди шукають захисту від очікуваного розгону інфляції на тлі стимулюючої підтримки центробанків розвинених країн. Крім того, на даний момент присутні і внутрішні драйвери зростання. Як відзначає аналітик, сегмент децентралізованих фінансів продовжує привертати увагу інвесторів з усього світу: обсяг ліквідності в даних проектах вже перевищив 80 млрд доларів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини