Головна Новини Бізнес економіка Європейські банки запускають свою платіжну систему: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські банки запускають свою платіжну систему: що відомо

У новий проєкт вже інвестовано близько 30 мільйонів євро

6 травня 2021, 17:31
Поділіться публікацією:

Понад 30 європейських банків почали роботу в рамках нового проєкту європейської платіжної ініціативи. Їх платіжна система повинна стати повноцінним конкурентом MasterCard, Visa, PayPal і Apple. Про це повідомляє Financial Times.

Європейські банки запускають свою платіжну систему: що відомо

Платіжні системи - фото з відкритих джерел

Ініціаторами створення нового "гравця" на фінансовому ринку стали великі європейські компанії. Зокрема, Deutsche Bank, BNP Paribas, ING, UniCredit і Santander. До слова, вони обробляють майже 50% платежів по всій території Європи.

Наразі у проєкт нової платіжної системи інвестовано понад 30 мільйонів євро. Фінансисти прогнозують, що для завершення робіт знадобиться "кілька мільярдів євро".

Ініціативу європейських фінансових компаній підтримали і офіційні структури Євросоюзу: Європейський центральний банк, а також фінансові регулятори єврозони.

Розробка платіжної платформи почалася ще влітку 2020 року. Журналісти повідомляють, що систему електронного розрахунку можуть запустити на початку 2022 року, а до кінця року планують приєднати й інші платіжні функції. Зазначається, що ця платіжна система здатна зміцнити фінансову і стратегічну автономію ЄС, а також підвищити конкуренцію на платіжному ринку.

Нагадаємо, у грудні 2020 року MasterСard і Visa оголосили бойкот PornHub. Вони вжили таких заходів через наявність на PornHub відео із забороненим контентом, у тому числі, із насильством над неповнолітніми. Заборони були введені після журналістського розслідування NY Times, коли стало відомо, що на PornHub публікуються порноролики із неповнолітніми. Також було звернуто увагу на наявність відео зі знущаннями і зґвалтуваннями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини