Головна Новини Бізнес економіка Євросоюз висунув нові умови Україні для отримання кредиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз висунув нові умови Україні для отримання кредиту

Кредити від Євросоюзу можна отримати України тільки при дотриманні певних умов

9 грудня 2020, 15:52
Поділіться публікацією:

Єврокомісари готові виділити фінансову підтримку Україні у вигляді кредитів, проте, наполягають на дотриманні деяких умов. Другий транш макрофінансової "допомоги" вже готовий відправитися в Україну, але завжди є якісь "але".

Євросоюз висунув нові умови Україні для отримання кредиту

"Ми налаштовані пропонувати політичну, фінансову і технічну підтримку, особливо в цей час кризи у відповідь на пандемію COVID-19 і на подолання соціальних та економічних наслідків. Цей перший транш в розмірі 600 млн євро надзвичайної макрофінансової допомоги підтверджує солідарність ЄС з Україною і наше тривале тісне співробітництво", — заявив виконавчий віце-президент Єврокомісії за напрямом" Економіка, яка працює для людей і фінансових послуг" Валдіс Домбровскіс.

Перший кредит повинен кілька посприяти економічної стабільності, вважають західні партнери. Це, своєю чергою, повинно дозволити розподілити ресурси для пом'якшення серйозних негативних соціально-економічних наслідків пандемії коронавірусу.

У повідомленні наголошується, що даний кредит виділяється після того, як Україна виконує всі вимоги Міжнародного валютного фонду і погоджує з МВФ свою політику. А ось для отримання другого кредиту доведеться постаратися.

"Виділення другого траншу буде обумовлено виконанням восьми конкретних заходів, передбачених меморандумом про взаєморозуміння", — відзначають в Єврокомісії.
Зокрема, мова йде про управління державними фінансами, боротьбі з корупцією, поліпшення бізнес-клімату та управлінні державними підприємствами.

Як повідомляв портал "Коментарі", нагальні параметри бюджету України на наступний рік стали об'єктом переговорів Міністерства фінансів з Міжнародним валютним фондом. У відомстві зазначили, що обговорення бюджету вже завершено.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини