Головна Новини Бізнес економіка Фіскалізація – це musthave для будь-якої цивілізованої економіки, - Гетманцев
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіскалізація – це musthave для будь-якої цивілізованої економіки, - Гетманцев

За словами нардепа, питання впровадження фіскалізації має бути поза дискусій

24 лютого 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Українці не зможуть розраховувати на підвищення заробітних плат бюджетників, одночасно при цьому вимагаючи скасувати фіскалізацію. Таку думку висловив у інтерв’ю виданню "Коментарі" голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Слуга Народу" Данило Гетманцев.

Фіскалізація – це musthave для будь-якої цивілізованої економіки, - Гетманцев

Фото з архіву Д. Гетманцева

Коментуючи акції протестів ФОПів, Гетманцев заявив, що боротьба за право на "тінь" не має під собою жодних юридичних та моральних підстав. На його думку, немає у цивілізованої людини такого права – не сплачувати податки. Отже, нема чого відстоювати.

"Ми розуміємо, що акції проводить певна позапарламентська політична сила, яка має назву, власників бренду, скажімо так, які не погано на цьому заробляють. Попри будь-які акції, фіскалізувати чи не фіскалізувати – це питання, яке взагалі не може дискутуватися в будь-якому цивілізованому суспільстві. Ця дискусія поза нормальною логікою", — вважає нардеп.

Гетманцев називає себе послідовним прихильником повної фіскалізації. Хоча в Україні не фіскалізують малий бізнес, першу групу платників єдиного податку, тоді як всі інші – мають використовувати реєстратор розрахункових операцій, вести елементарний облік, видавати людям чеки та давати можливість захищати споживачам свої права.

"Фіскалізація – це musthave для будь-якої цивілізованої економіки. Говорити про те, що ми зараз в Україні побудуємо якісь свій унікальний шлях розвитку без РРО, це ілюзія, яка межує з божевіллям, — резюмує Гетманцев. — Ми не можемо розраховувати на підвищення заробітних плат медиків, учителів, підвищення пенсій, зарплат військових і поліцейських та одночасно при цьому вимагати скасувати фіскалізацію. Або ми хворі на шизофренію, або ми з вами не повинні вести дискусію в цьому контексті".

Нагадаємо, Гетманцев пояснив, чому в Україні такий низький рівень прожиткового мінімуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лидия

24 лютого 2021, 16:42

Фискализировать, штрафовать, закрывать на карантин - возврат к налоговому произволу. Цель как можно больше наложить штрафов. Это по-укрински. Поставьте кассовый аппарат, а мы вас потом оштрафуем, за .... целый список нарушений. Вы оформьте работника, платите за него налоги, конечно нужно офрмлять, а мы вас потом оштрафуем за отсутствие какой-нибудь советской бумажки - типа трудового распорядка,штатного расписания и т.д. , Не навести порядок на таможне, не исключить коррупцию чиновников всех уровней, а взять и задушить малый бизнес -вот ваш лозунг. Который ничего не просит, не стоит в очереди за дотациями, пособиями, дешевыми кредитами и не вывозит деньги в офшор. Вы все врете и манипулируете пан Гетманцев, и про то, что на ФОПами стоят какие-то политсилы, Они сами за себя стоят, ибо вы их посадили на карантин, лишили дохода, а теперь рассказываете про детенизацию и шизофрению. Детенизация идет своим ходом паралельно с увеличением безналичных расчетов.. С каждый годом доля безналичных расчетов увеличивается. Но вместо того, что бы считать безналом оплату на карту ФОП, налоговая почему-то считает - это наличным расчетом. Своя какая-тологика. Вы все врете про чеки, ФОПы и так дают чеки. Ложь и манипуляция!


Новини