Головна Новини Бізнес економіка Франція допоможе Україні зі страхуванням воєнних ризиків: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція допоможе Україні зі страхуванням воєнних ризиків: чому це важливо

Експортно-кредитне агентство Франції Bpifrance розгляне можливість страхування воєнних ризиків в Україні.

13 грудня 2022, 18:50
Поділіться публікацією:

З виділених урядом Франції 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги 1 млрд євро може бути використаний для гарантування кредитних ризиків. Разом з тим 200 млн євро спрямують для залучення Україною прямого кредитування від Казначейства Франції. Це обговорювали під час зустрічі в Парижі Першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко, заступника Генерального директора Держказначейства Франції  Мюріель Лаку-Лабарт і представників Bpifrance, повідомляє пресслужба українського відомства.

Франція допоможе Україні зі страхуванням воєнних ризиків: чому це важливо

Страхування допоможе залучити інвесторів. Фото: https://pixabay.com/


За словами очільниці міністерства економіки,  Київ отримає цільові довгі та дешеві кошти, які матиме змогу використати на відбудову, натомість французький бізнес матиме можливість взяти участь у проектах з відновлення України. При цьому умовою для кредитування буде залучення до реалізації відповідних проектів французьких виробників та підрядників щонайменше на 50%. 


Разом з тим гарантування кредитних ризиків вимагає залучення до проектів французького бізнесу на рівні всього 20%. За таких умов Україна отримає надзвичайно вигідне пільгове фінансування. При цьому всі ризики покриває Bpifrance — Експортно-кредитне агентство Франції. 


В межах зустрічі також обговорювали питання участі французького Агентства у страхуванні воєнних ризиків. Україна конче потребує такого механізму як для залучення зовнішніх інвестицій, так і для розвитку вітчизняного бізнесу, не чекаючи закінчення війни. Наразі Bpifrance не має відповідних інструментів страхування воєнних ризиків. Однак французький уряд готовий розглянути та впровадити такі інструменти найближчим часом.


Раніше “Коментарі” опитували експертів, як влада вже зараз може залучити інвесторів. На думку фінансового експерта Ярослава Жаліла, уряд має розробити механізм страхування воєнних ризиків. При цьому певна частина міжнародної допомоги може бути спрямована, щоб забезпечити таке страхування. Ефект-акселератор від цих коштів буде набагато потужніший, якщо їх буде використано для страхування.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.me.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини