Головна Новини Бізнес економіка Грошей не буде: місія МВФ завершила роботу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Грошей не буде: місія МВФ завершила роботу в Україні

Місія МВФ закінчила роботу в Україні 12 лютого

13 лютого 2021, 19:31
Поділіться публікацією:

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила роботу в Україні. Про це сказано в прес-релізі фонду.

Грошей не буде: місія МВФ завершила роботу в Україні

МВФ. Фото із відкритих джерел

У МВФ звертають увагу на те, що Україні не вистачає прогресу для того, щоб фонд міг завершити перший перегляд програми.

Фахівці МВФ в період з 21 по 23 грудня і з 11 січня по 12 лютого обговорювали з представникам влади прогрес у впровадженні реформ і заходів, які є частиною програми фінансової підтримки.

Обговорення головним чином стосувалися управління НБУ, поліпшення законодавства і регулятивного підстави банківського нагляду і фінансового оздоровлення. Також сторони говорили про заходи, спрямовані на зменшення фіскального дефіциту в середньостроковій перспективі, а також законодавчі ініціативи по відновленню і посиленню антикорупційної інфраструктури та судочинства і заходів в секторі енергетики.

Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва 5 лютого заявила журналістам, що 50% країн, що розвиваються ризикують ще більше відстати , що викликає побоювання з приводу стабільності і соціальних заворушень. Щоб уникнути великих проблем, вона сказала, що багаті країни і міжнародні інститути повинні скинутися більше. Вона також настійно закликала країни з великою заборгованістю домагатися реструктуризації боргу швидше раніше, ніж пізніше, і стимулювати умови для зростання. За словами Георгієвою, зниження рівня життя в країнах, що розвиваються значно ускладнить досягнення стабільності і безпеки для решти світу. Георгієва сказала, що розвинені країни витратили в середньому близько 24% ВВП на заходи підтримки під час пандемії, в порівнянні з 6% на ринках, що розвиваються і 2% в країнах з низьким рівнем доходу. Крім того, вона зазначила, що зусилля по вакцинації були нерівномірними, а бідні країни зіткнулися з величезними труднощами, навіть коли офіційні фонди розвитку скорочувалися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини