Головна Новини Бізнес економіка «Грошей не вистачає навіть на їжу»: в соцмережах почався національний флешмоб українських лікарів
commentss НОВИНИ Всі новини

«Грошей не вистачає навіть на їжу»: в соцмережах почався національний флешмоб українських лікарів

Якщо влада проігнорує підвищення їх зарплат, то лікарі готуються до загальнонаціонального страйку

15 грудня 2020, 16:14
Поділіться публікацією:

"Грошей не вистачає навіть на їжу": в соцмережах проходить всеукраїнський флешмоб українських лікарів з вимогою збільшити видатки на медицину.

«Грошей не вистачає навіть на їжу»: в соцмережах почався національний флешмоб українських лікарів

Під хештегом #врятуйлікаря медики почали масово публікувати відеозвернення, в яких розповідають, до чого призводить недофінансування медицини та низьке грошове утримання медпрацівників.

"Грошей не вистачає навіть на продукти харчування. Багато хто змушений шукати підробіток, що особливо складно з урахуванням завантаження в лікарнях", — говорять представники медичної сфери.


Також, на цей момент відомо, що розгляд головного фінансового документа країни на 2021 рік ВР відклала до 16 годин вечора сьогоднішнього дня. Група депутатів — представники фракцій від "Голосу", "Європейської солідарності" і "Батьківщини" виступили категорично проти прийняття закону через недофінансування медицини та освіти, а також через шляхи наповнення бюджету цих сфер.

Раніше "Коментарі" писали про те, що радник керівника Офісу президента, екс-міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що ситуація з недофінансуванням деяких статей бюджету України на 2020 рік може зважитися завдяки новим зовнішнім і внутрішнім запозиченням. Чи реально в час, що залишився врятувати бюджет-2020? Що заважало вжити дієвих заходів раніше? "Коментарі" дізналися відповіді в експертів.

Крім того, порталу стало відомо, що В Міністерстві охорони здоров'я розкритикували законопроект держбюджету. Представники МОЗ вважають, що проект бюджету на майбутній рік викликає побоювання — через смішні зарплати країну можуть покинути найкращі медичні кадри, адже в інших країнах медперсоналу платять в десятки разів більше, а умови роботи значно вищі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини