Головна Новини Бізнес економіка Хворіти дуже дорого: в Україні знову подорожчали ліки
commentss НОВИНИ Всі новини

Хворіти дуже дорого: в Україні знову подорожчали ліки

В українських аптеках подорожчали ліки

12 серпня 2021, 21:37
Поділіться публікацією:

Ціни на медикаменти  в країні ростуть з початку року. Нова продукція від постачальника — нова ціна на препарат. Тому лікуватись тепер надзвичайно недешеве задоволення. Сайт Держстату  опублікував нові ціни на ліки, які найчастіше купують наші співвітчизники.

Хворіти дуже дорого: в Україні знову подорожчали ліки

В Україні подорожчали ліки (фото з відкритих джерел)

При цьому, медичні препарати, які виготовляють в Україні, що раз зростають, а  прейскуранти на імпортні медикаменти навіть трохи зменшились.

За 6 місяців цього року українські антибіотики зросли в ціні на 1 гривню і коштують майже 20 гривень за упаковування. Іноземні аналоги дорожчі в рази і вартують понад 110 гривень за упаковування. 

Вартісні в нашій країні й стоматологічні послуги. Найпростіше лікування коштує 586 гривень. Воно, як стверджує всезнаюча статистика, виросло на 40 гривень.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що "Укрпошта" підвищить ціни на послугиКомпанія-оператор поштового зв'язку "Укрпошта" підвищує тарифи. Вартість на деякі послуги стане вище на 20-40%. 

Вартість пересилки листа виросте на 18%. Таким чином сьогоднішня ціна 11 гривень перетвориться в 13. Дані ціни діють на листи вагою до 50 грамів. Відправляння бандеролі також подорожчає. Повідомляється, що ціна на цю послугу буде піднята на 18%. Тобто, з 16,50 грн до 19,50 гривні (до 250 г). На 19% підвищиться вартість рекомендованого відправлення понад плату за масу. Таким чином, ціна зміниться з 8 гривень до 9,50 грн. Що стосується посилок без оголошеної цінності масою до 10 кілограмів, то це одна з тих позицій, яка подорожчає найбільше. Ціна на цю послугу буде збільшена на 39%, тобто з 21,60 гривні до 30. А за 1 кг вартість виросте з 3,60 до 5 гривень, що також на 39% більше. Повідомляється, що в планах у компанії є і підвищення цін на міжнародні посилки.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини