Головна Новини Бізнес економіка Ілон Макс продав акцій Tesla на мільярди доларів – чому він послухав Twitter
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Макс продав акцій Tesla на мільярди доларів – чому він послухав Twitter

З продажем акцій не все просто - ситуація пов'язана з податковою системою США

11 листопада 2021, 11:42
Поділіться публікацією:

Комісія з цінних паперів США опублікувала інформацію про продаж пакету акцій Tesla, як пише видання Time.

Ілон Макс продав акцій Tesla на мільярди доларів – чому він послухав Twitter

Ілон Маск - фото з Twitter

Мільярдер почав продавати акції своєї компанії після того, як підписники у Twitter за це проголосували. 10% належних йому цінних паперів Tesla вартістю біля п'яти млрд дол. вже мають нових власників. Причиною продажу є сплата податків, пише видання. 

Маск продає акції тому, що на його діяльність звернули увагу американські чиновники, які багато років спостерігають, як мільярдери уникають податків. Бізнесмен не платив податок на прибуток, оскільки не отримує офіційної зарплати у своїй компанії. Натомість – винагорода за рахунок акцій. Податок за це він зобов'язаний сплатити у будь-якому випадку. Дедлайн — момент закінчення опціону на акції в 2022 р. Щоб отримати для цього кошти, йому потрібно продати цінні папери Tesla.

Востаннє Маск реалізував свої акції у 2016 р., що й викликало певні питання у чиновників у 2021 р. П'ять років тому він сплатив податок на прибуток у розмірі близько 590 млн дол.

Голосування у Twitter Маск запустив 6 листопада. Між тим у документах, опублікованих Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC), вказано, що продаж був запланований на 14 листопада і він відбувся б незалежно від того, що вирішили підписники мільярдера. 

Акції, які залишились у Маска, мають вартість 14 млрд дол. Щоб сплатити з них податок, він також має їх продати у будь-якому випадку. Всі ці продажі заплановані на четвертий квартал 2021 р.

Біржові ринки швидко відреагували на дії Маска, наслідок чого Tesla втратила 50 млрд дол. чистого капіталу. Однак вже 10 листопада акцій почали знов дорожчати і піднялись до 1068 дол./акц.

Видання "Коментарі" публікувало інформацію про те, що вартість акцій цифрового гіганта Google досягла свого максимуму — тепер він коштує стільки, з скільки його найближчі суперники Amazon Inc., Microsoft  та ін. Між тим Європейський загальний суд підтвердив своє рішення про багатомільярдний штраф, який має сплатити компанія за нечесну конкуренту боротьбу. Докладніше про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини