Головна Новини Бізнес економіка Індексація пенсій: на скільки зросли виплати з 1 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Індексація пенсій: на скільки зросли виплати з 1 березня

Перерахунок торкнеться близько восьми мільйонів пенсіонерів

1 березня 2021, 09:06 comments2852
Поділіться публікацією:

Згідно з постановою Кабінету міністрів України №127, з 1 березня розпочнеться плановий перерахунок пенсійних виплат, який з проведуть з коефіцієнтом 1,11. За офіційними даними, індексація торкнеться понад вісім мільйонів пенсіонерів, передає "РБК-Україна".

Індексація пенсій: на скільки зросли виплати з 1 березня

Індексація пенсій: на скільки зросли виплати з 1 березня - фото з відкритих джерел

За даними видання, в Міністерстві соціальної політики підрахували, що в середньому виплати Пенсійного фонду будуть збільшені на 308 гривень, при цьому мінімальний розмір підвищення становитиме 100 гривень. Якщо розмір підвищення не досягає мінімальної суми, тоді встановлюється щомісячна доплата до пенсії.

Повідомляється, що мінімальна пенсія буде встановлена на рівні 2 200 гривень тим, хто має тривалий страховий стаж — 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Нагадаємо, що напередодні "Коментарі" запитали експертів, наскільки подібна індексація відображає реальний стан справ з пенсіями і як більш якісно вирішити проблему. Так, економічний експерт, кандидат економічних наук Олександр Вовченко називає тему пенсій в Україні — однією з найбільш чутливих, оскільки українські пенсіонери, пропрацювавши все життя, з виходом на свій заслужений відпочинок — не можуть забезпечити гідні умови життя. Індексація на рівні 11% для більшості українських пенсіонерів — це ні про що, це пшик. Тарифи на комуналку, ціни на ліки та продукти харчування останнім часом зросли настільки істотно, що ця копійчана індексація абсолютно не відповідає сучасним реаліям.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що глава уряду Денис Шмигаль зробив важливу заяву про індексацію пенсій в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Александр

2 березня 2021, 10:09

У меня пенсия 1950 грн, льгота "Дети войны". Я хочу спросить государственных чиновников и депутатов- вы проживете месяц на такие деньги? Лично мне их хватает только на 10 дней. Конечно, если жить по нормам питания, разработанными далекими от жизни чиновниками,, то таких денег хватит на месяц. Это если питаться как насекомое. Как же так получилось, что до Майдана мне хватало пенсии на месяц, при этом у меня было полноценное питание с овощами и фруктами, я мог купить в секонде шмотки и сделать апгрейд своему компьютеру. Да три раза в год была добавка к пенсии. Никаких лекарств я не принимаю. Сейчас пенсии хватает только на 10 дней, оставшиеся дни я на голоде, овощи и фрукты только в воображении, в секонде я абсолютно ничего не могу купить, об апгрейде компу и речи быть не может, и за все время с 2014 года у меня была только одна мизерная добавка к пенсии. Как же так получилось? Я же не за это стоял на Майдане! Вы же не люди, вы нелюди! Отбросили процветающую Украину на последнее место в Европе по уровню жизни! И получаете баснословные зарплаты. Ну и чем вы лучше Януковича? Создается впечатление, что вся ваша деятельность - это только говорить о политике.

Пенсионер

1 березня 2021, 14:51

Инвалидам (2-я гр.) 1769,0 грв., и кидают два раза в год жалкие 50-80 грв. Как можно прожить? Медикаменты (одна уп. от 600,0 грв.), а есть ещё гораздо дороже, и требуется несколько лекарств. Или у властей негласно - "Да, когда же вы уже передОхнете все?"

ната

1 березня 2021, 12:43

Ага, кому-то 1 грн добавили до 2200,00 , а кому-то 500-700грн. Ну очень справедливо


Новини