Головна Новини Бізнес економіка Інфляція в Україні: стало відомо, як зміняться ціни на продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфляція в Україні: стало відомо, як зміняться ціни на продукти

Економіст пояснив, з чим пов'язане зростання цін

6 квітня 2021, 08:34
Поділіться публікацією:

В Україні відзначається середнє подорожчання продуктів харчування на 12%, при цьому деякі з них додали до вартості 40%. За словами економіста Олега Пендзина, зростання вартості продовжиться — подорожчають овочі, м'ясо, молоко і яйця. Про це фахівець розповів в ефірі програми "Сьогодні Увечері" на "Україні 24".

Інфляція в Україні: стало відомо, як зміняться ціни на продукти

Інфляція в Україні: стало відомо, як зміняться ціни на продукти - фото з відкритих джерел

Економіст підкреслює, що ситуація з доходами та цінами в Україні  "абсолютно зрозуміла", і  існує тісний взаємозв'язок підвищення цін та ситуації на споживчому ринку:

"Коли людина отримує 32 грн доплати до пенсії або 1000 грн до мінімальної зарплати, вона не йде в банк класти гроші на депозит, вона йде до магазину для того, щоб купити їжу. Безперечно, коли ми говоримо про зростання цін і про ситуацію на споживчому ринку, це взаємопов'язано: ми дали людям гроші, вони пішли купувати товари, товарів не стало, автоматично пішли вгору ціни", — пояснив Олег Пендзин.

Нагадаємо, що багато продуктів в Україні починають дорожчати. "Коментарі" дізналися в експертів, як можуть у квітні змінитися цінники на продуктах (вітчизняних та імпортних), що продаються в роздріб, а також — що, з якої причини і на скільки може подешевшати або подорожчати. Фахівці вважають, що основними факторами руху цін на продукти у квітні стануть: зростання на нафтопродукти, підвищення мінімальної і середньої заробітної плати, тимчасовий стрибок цін перед Великоднем і відновлення ділової активності у світі.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Україні фіксують аномальну вартість картоплі, яка пов'язана з великою кількістю овоча з-за кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини