Головна Новини Бізнес економіка Інформація про ризики агресії РФ тимчасово обвалила курс гривні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Інформація про ризики агресії РФ тимчасово обвалила курс гривні: подробиці

Фахівці кажуть, що такі коливання на ринку сталися через публікації у ЗМІ про загрозу нападу Росії

14 грудня 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

Можливість збройної агресії Росії на території нашої країни призвів до того, що обвалився курс гривні. Нові негативні новини про ризики майбутнього вторгнення можуть повторити  розбалансування ситуації. Про це інформує РБК-Україна.

Інформація про ризики агресії РФ тимчасово обвалила курс гривні: подробиці

Гривня тимчасово ослабла (фото з відкритих джерел)

Як зазначив фахівець, що представляє Департамент казначейства і фінансових установ "ОТП Банку" Антон Курінний, восени курс послабився через те, що закінчилась  сплата податків, а також на ринок вийшла  велика кількість вільних  грошей  на "зелену" електроенергію, яку  конвертували  у валюту.

До обвалу також спонукали негативні новини зі сторони зарубіжних партнерів, які були пов’язані з майбутньою збройною агресією зі сторони РФ. Саме з цієї причини збільшилась кількість нерезидентів, які  виходили з національного держборгу — їх акції  ОВДП зменшилися до 91 млрд гривень, а експортери  не продавали виручку. Імпортери нафтопродуктів, навпаки, стали їх активніше закуповувати.

Окрім можливості ескалації зі сторони сусідньої держави, ризики обвалу поглибив новий штам ковіду. Цей інформаційний негатив  призвів до того, що міжнародні ринки декілька днів поспіль перебували в стані легкої паніки.

 За словами експерта, процес стабілізації почався, коли ринок відчув  першу спробу політиків змістити накопичений негатив і реакції на можливість припинення ескалації в  прикордонні. Особливих успіхів в процесі перемовин сторони не досягли – але на зустріч гравці ринку реагували позитивно, зокрема, реалізатори, які притримували продаж, знову стали його учасниками.

 Інший фінансист, Ярослав Кабін, що представляє "Ідея Банк" зазначив, що після перемовин  між лідерами Америки і РФ, ринкове середовище заспокоїлось, і  гривня почала різко  розвертатися, зміцнюючи свій курс.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те чи зміниться курс долара в Україні та що буде з економікою.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

52353

14 грудня 2021, 20:52

efddfssd


Новини