Головна Новини Бізнес економіка Кабмін встановив граничну ціну на газ для співвласників багатоквартирних будинків
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін встановив граничну ціну на газ для співвласників багатоквартирних будинків

Уряд встановив максимальну вартість газу для співвласників багатоквартирних будинків до кінця опалювального сезону

27 січня 2021, 13:46
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні узгодив постанову про обмеження граничної ціни на газ для об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Максимальна вартість кубометру газу для ОСББ складатиме 6,99 грн, повідомляє у своєму каналі Telegram Народний депутат Олексій Гончаренко, який присутній на засіданні Кабміну.

Кабмін встановив граничну ціну на газ для співвласників багатоквартирних будинків

Постанова Кабміну. Фото: джерело

"За оцінками Міненерго в серпні-грудні 2020-го року через наявність домінуючого положення у регіональних газопостачальних компаніях, споживачі переплатили 8,4 млрд гривень (або 670 гривень за кожного абонента)", — зазначив Гончаренко.

Раніше відповідне рішення про встановлення граничної ціни було прийнято лише для "побутових споживачів", однак Кабмін доопрацював це рішення і для ОСББ, шляхом внесення змін до основної постанови від 9 грудня 2020 року.

"Уряд встановив, що гранична ціна на газ має бути також і для ОСББ. Середня ціна газу від регіональних газопостачальних компаній більша на 37% ніж від ГК "Нафтогаз-Україна". Саме тому, Кабмін прийняв рішення про введення граничної ціни на газ.", — констатує Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, що Постанова Кабінету Міністрів України №1236 від 9 грудня 2020 року стосувалася умов впровадження карантину та протиепідемічних заходів. Після масових "тарифних протестів" по всій країні Президент України поставив Уряду завдання терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення. Кабміном було прийняте рішення ввести обмеження на максимальну вартість газопостачання до кінця опалювального сезону, відповідні зміни були внесені 18 січня 2021 року.

Раніше експерти розповіли про помилки влади і змову монополій, які призводять до позахмарних тарифів на газ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини