Головна Новини Бізнес економіка Коли подешевшають овочі в Україні: названо терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли подешевшають овочі в Україні: названо терміни

Експерт розповів, чому в цьому році овочі падають в ціні пізніше, ніж зазвичай

25 травня 2021, 08:36
Поділіться публікацією:

Економіст Олег Пендзин розповів, коли почнеться знижуватися вартість овочів в Україні. Свій прогноз експерт озвучив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Коли подешевшають овочі в Україні: названо терміни

Ціни на овочі в Україні - фото з відкритих джерел

"Сьогодні імпортна картопля дешевше тієї, що вирощується в Україні. Правда, треба розуміти, що така ситуація буде недовго. Як тільки у нас з'явиться молода картопля з відкритого грунту з півдня України або Закарпаття, то ми відразу побачимо, на скільки ціна впаде і імпорт з українських полиць втече. Потім ціна на українські овочі стабілізується і піде вниз", — сказав він.

Фахівець каже, що здешевлення овочів в цьому році відбудеться пізніше звичайного у зв'язку з холодною погодою навесні:

"У липні-серпні ми будемо мати найнижчий рівень цін, що триватиме до кінця вересня-жовтня. Потім знову почнуться гойдалки в зворотну сторону, які будуть тягнутися до травня наступного року", — резюмував експерт.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Україні стали дешевшати тепличні огірки. Експерти відзначають, що на сьогодні один кілограм тепличних огірків обійдеться в середньому 10-14 гривень. Ще в кінці минулого тижня ця ціна була більше на цілих 37%. Змінилася ціна і на горбкуваті огірки. Зараз їх вартість від 12 до 18 гривень за 1 кг. Це на 25% менше, ніж минулого тижня. Що стосується огірків з літніх теплиць, то їх ціна варіюється від 7 до 12 гривень за кілограм. У порівнянні з травнем минулого року, гладкі огірки подешевшали на 41%. Бугристі огірки також впали в ціні на 37% за рік. Аналітики не виключають, що надалі ціни на тепличні огірки ще впадуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини