Головна Новини Бізнес економіка Коли в Україні сповільниться зростання цін на продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні сповільниться зростання цін на продукти

Здорожчання продуктів харчування тісно пов'язане з високими цінами на зерно

25 лютого 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

З початку 2021-го року в Україні спостерігається підвищення цін на продовольчі продукти. Дорожчими стали яйця, м'ясо, молоко, соняшникова олія. Чи сповільниться ріст цін та коли це станеться, розповів заступник міністра економіки Тарас Качка в ефірі телеканалу "Україна 24".

Коли в Україні сповільниться зростання цін на продукти

Ціни на продукти в Україні: коли вартість продовольчих товарів зменшиться. Фото з мережі інтернет

За його словами, головна причина здорожчання полягає в маленькому урожаї зернових минулого року. Відповідно, зросла ціна на цей продукти та всі інші тісно пов'язані з ним.

"Причина в тому, що в Україні зменшився урожай зернових минулого року. Ціни будуть високими ще цей рік точно. Подивимося, що зміниться восени, але все одно будуть досить високі ціни. Це тягне за собою підвищення собівартості виробництва і яєць, і молока, і м'яса.", — сказав заступник міністра.

Проте Тарас Качка зазначив, що таке зростання найближчим часом трохи зупиниться, оскільки ціни й так вже достатньо максимальні.

"Єдиний спосіб на майбутнє, на майбутні врожаї — це працювати над тим, щоб наші виробники продукції купували свої корми через форвардні контракти дешевше заздалегідь, а не в момент, коли ці ціни найвищі", — додав він.

Нагадаємо, що стало відомо, на подорожчання яких продуктів варто чекати в березні. Про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, що компанія "Укрпошта" планує осучаснити всі свої послуги до кінця цього року. Всі послуги будуть оцифровані завдяки підтримці міжнародних партнерів. Понад дві тисячі мобільних сільських відділень, які зможуть доставляти посилки, будуть залучені до системи електронної комерції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лилия

25 лютого 2021, 11:17

Василий, Вы правы 100%

Василий

25 лютого 2021, 10:53

Цены на продукты будут низкими,когда подымут И.В.СТАЛИНА и уберут от государственого корыта БАРЫГ разного сословия. СЛАВА УКРАИНЕ-ГЕРОЯМ СЛАВА...


Новини