Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, які продукти подорожчають у березні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які продукти подорожчають у березні

Подорожчання низки продуктів пов'язане зі зростанням цін на зерно

22 лютого 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Стало відомо, на подорожчання яких продуктів варто чекати в березні. Про це повідомляється на сайті  Україна 24.

Стало відомо, які продукти подорожчають у березні

Ціни на продукти в Україні: що подорожчає в березні. Фото: dengi.informator.ua

Відтак зросте ціна на ряд необхідних продовольчих товарів - яйця, цукор і соняшникова олія. Зокрема здорожчення викликане зростанням цін на зерно.

Згідно з сюжетом України 24, яйця подорожчали на половину за цей рік. Відтепер десяток можна придбати в середньому за 39 грн. Пов'язане це з посухою та збільшенням цін на корм для курей, в складі якого — зерно.

Прогнози щодо інших продуктів також не дуже втішні. Відтак навесні можуть піднятися в ціні хліб, макарони, кондитерські вироби, цукор та олія.

“Ми бачимо вже певну стабілізацію. І цілком імовірно, що вже подальшого зростання цін на зерно не буде. Однак ще певний шлейф у підвищенні цін на борошно і на певні субпродукти може бути у рамках від 5 до 10%”, – прокоментував ситуацію радник зі стратегічного розвитку президента “Українського клубу аграрного бізнесу” Володимир Лапа.

Нагадуємо, що індексація пенсій в Україні має початися з першого березня. Проте існує ризик перенесення цієї процедури на більш пізній період. За якої умови відбудеться перенесення, читайте в нашому матеріалі.

Раніше повідомлялося, що ситуація з тарифами, зокрема на газ, в Україні поступово вирішується. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час "Години запитань до Уряду". Що буде з цінами на комунальні послуги, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що фінансування субсидій в лютому скоротиться. В чому причина, дізнавайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини