Головна Новини Бізнес економіка Литва не стягуватиме податки з українських ФОП
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва не стягуватиме податки з українських ФОП

Вільнюс не розглядає українських ФОП як податкових агентів

13 вересня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

Фізичні особи – резиденти України, зареєстровані підприємцями в нашій країні, не будуть зобов'язані реєструватися підприємцями у Литві, сплачувати податок від підприємницької діяльності та подавати декларації. Про це пише ain.ua із посиланням на урядовий литовський портал.

Литва не стягуватиме податки з українських ФОП

ФОП з України не платитимуть податки в Литві

Литва не розглядає таких фізичних осіб, як своїх податкових резидентів, однак вимагає від них виконання певних умов. Зокрема, якщо ці підприємці прибули до Литовської Республіки після 24 лютого 2022 року, тобто після широкомасштабного вторгнення росії в Україну. А також, якщо вони продовжують здійснювати свою діяльність на підставі контрактів, укладених із клієнтами в Україні до прибуття до Литви. В останньому випадку важливо, щоб такі особи не укладали у Литві нових контрактів, уточнює видання.

Як відомо, місце сплати податків визначається залежно від місця проживання. Якщо підприємець перебуває на території зарубіжної держави якийсь час, жодних проблем не виникає. Але через війну, яку росія розв'язала проти України, підприємці понад півроку змушені проживати на території інших країн. Тому, зазначає видання, може виникнути суперечка щодо податкового резидентства українського підприємця-переселенця.

Ми раніше писали , що бізнес розкритикував валютні обмеження НБУ. EBA пропонують регулятору переглянути деякі обмеження. Зокрема, збільшити ліміти за безготівковими розрахунками за товари та послуги за кордоном із використанням гривневих корпоративних платіжних карток. Також керуючий партнер спільноти девелоперів житла RED Community Тетяна Шульга-Забельська розповіла, з якими проблемами всередині країни стикаються забудовники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ain.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини