Головна Новини Бізнес економіка Мінімальна пенсія в Україні зросте: коли чекати підвищення
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінімальна пенсія в Україні зросте: коли чекати підвищення

Пенсії підвищать в зв'язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати

6 жовтня 2021, 18:59
Поділіться публікацією:

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Кабінет міністрів збільшив дохідну та видаткову частини Пенсійного фонду на більш ніж 18 млрд гривень. Це, за словами голови уряду, дозволить планово підвищити виплати пенсіонерам з 1 грудня. Про це пише ТСН.

Мінімальна пенсія в Україні зросте: коли чекати підвищення

Мінімальна пенсія в Україні зросте: коли чекати підвищення - фото з відкритих джерел

Шмигаль зазначив, що пенсії підвищать у зв'язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати до 6500 гривень. Так, пенсійні виплати мінімально складатимуть 2600 гривень: 

"Це лише частина заходів із реалізації комплексного плану з підвищення соціальних стандартів для українців. Збільшення пенсій, зарплат і соціальних виплат відбувається і буде відбуватися на регулярній основі. Це обов'язок держави й українського уряду", — заявив прем'єр-міністр.

Зазначимо, що пенсійні виплати в країні за 2021 рік підвищували вже 12 разів, а з 1 жовтня пенсіонери старше 75 років отримуватимуть до 400 грн доплати. Тобто для 1 млн пенсіонерів 75 мінімальна пенсія тепер буде на рівні 2,5 тис. грн за умови, що страховий стаж становить 20-25 років і більше. Однак, за словами народного депутата VI — IX скликань Дмитро Шпенова, пенсії в Україні є одними з найнижчих у Європі.

Підвищення доплат пенсіонерам старше 75 років було заплановано в Україні ще на 1 липня. Але його запуск відклали через відсутність фінансових ресурсів. До кінця року залишилося три місяці й заплановано два підвищення пенсій. З 1 грудня на 80 грн зросте мінімальна пенсія за віком — до 1934 грн. До того ж підвищиться мінімальна зарплата, що автоматично потягне за собою підвищень мінімальної пенсії до 2600 грн для категорії 65+  за наявності стажу 30 років (для жінок) і 35 років (для чоловіків).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

7 жовтня 2021, 01:35

Мне в июне подняли пенсию на целые СЕМЬ гривен ! Но в августе ТРИ сняли, что бы не жыровал ! Пусть мне объяснят как можно биологически выжить на пенсию в 2058 гривна при постоянно растущих ценах. Если нет объяснения, значит это ГЕНОЦИД ! ! ! То что будут расти цены верю, это единственное, что хорошо умеет команда "Зе" !


Новини