Головна Новини Бізнес економіка Міністр фінансів розповів, куди підуть 700 млн доларів кредиту МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр фінансів розповів, куди підуть 700 млн доларів кредиту МВФ

Кредит буде витрачений на фінансування дефіциту державного бюджету

23 листопада 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Кредит від Міжнародного валютного фонду в сумі 700 млн доларів буде витрачений на фінансування дефіциту державного бюджету. Його спрямують на погашення боргів або на фінансування соціальних  потреб. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко на телеканалі Україна 24.

Міністр фінансів розповів, куди підуть 700 млн доларів кредиту МВФ

Гроші витратять на покриття дефіциту бюджету (фото з відкритих джерел)

За його словами, коли кредит буде перерахований на казначейський рахунок, за його висловом, це станеться найближчими днями, ці гроші стануть урядовими, тобто ними розпоряджатиметься уряд. Вони не будуть якось вирізнятись, що це кошти МВФ, а це — кошти вітчизняних платників податків.

Міністр наголосив, що гроші перераховуються і на валютні рахунки. І тоді, коли є потреба для їх використання, урядовці здійснюють обмін на іншу валюту. Тоді покривається дефіцит бюджету, спрямовуються вони на те, щоб проплатити соціальні зобов’язання, також на боротьбу з ковідом і на інше.

 Посадовець резюмував, що кредит не дозволяється використовувати  на інші потреби, крім покриття бюджетного дефіциту.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про новий транш від МВФ.Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) винесла позитивне рішення про виділення Україні чергового траншу за програмою stand-by обсягом 700 млн доларів. Слова подяки звучать від президента України Володимира Зеленського. Тим часом окремі Телеграм-канали розганяють "зраду" з приводу того, що меморандум передбачає зростання тарифів вже з наступного року.Андрій Шевчишин визнає, що дії Фонду не безоплатні та були висунуті вимоги до України з різних аспектів діяльності. На думку Андрія Шевчишина, Україна, з МВФ або без МВФ, буде змушена привести ціни газу до ринкових або близьких до них, зважаючи на баланс ринку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

27 листопада 2021, 17:20

Вкладывать не в развитие экономики а в погашение кредитов тем самым увеличивать процент кредита? Умнее некуда


Новини