Головна Новини Бізнес економіка Міністр освіти розповів, що буде з зарплатами педагогів на карантині
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр освіти розповів, що буде з зарплатами педагогів на карантині

Сергій Шкарлет запевнив, що заробітні плати педагогам не зменшуватимуть

26 вересня 2021, 09:19
Поділіться публікацією:

За словами очільника Міністерства освіти і науки Сергія Шкарлета, вчителів хвилює питання оплати праці під час дистанційного формату навчання. Так, за твердженням міністра, заробітні плати педагогам під час карантину знижувати не будуть. Про це Шкарлет написав у Telegram.

Міністр освіти розповів, що буде з зарплатами педагогів на карантині

Сергій Шкарлет - фото: МОН

Голова Міносвіти підкреслив, що вчителів не можуть позбавити оплати праці, так само, як і скоротити її:

"Чомусь педагоги побоюються зменшення чи урізання. Тому хочу наголосити ще раз: вчителі не можуть бути позбавлені оплати праці, так само як вона не може бути скорочена під час дистанційного викладання. Питання виплати заробітних плат унормовано в Кодексі законів про працю та Галузевій угоді між МОН і Профспілкою працівників освіти і науки", — написав Шкарлет.

Нагадаємо, що школи, в яких провакциновано більше 80% вчителів, а також дитячі садки можуть закривати на карантин не через малу кількість педагогів, які отримали дози вакцини. За словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, є інші причини для закриття школи чи садочка на карантин. Серед причин закриття закладу і переведення учнів на дистанційне навчання може бути самоізоляція половини класів. Так, якщо в школі 50% класів знаходяться на самоізоляції, то школу закривають. Класи йдуть на самоізоляцію, якщо в колективі захворів хоча б один учень або одна учениця. Ситуація в дитячих садах така ж — вся група повинна йти на самоізоляцію, якщо серед них є хвора дитина.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, скільки заробляють вчителі в Україні та інших країнах Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: t.me/SerhiyShkarlet
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини