Головна Новини Бізнес економіка На яке будівництво "Укрзалізниця" витратить мільярд гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

На яке будівництво "Укрзалізниця" витратить мільярд гривень

Укладено договір про завершення київського довгобуду

4 жовтня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Міністерство інфраструктури України повідомляє, що АТ "Укрзалізниця" уклала угоду з компанією "Автострада" на суму 1,15 млрд грн. Кошти планують витратити на добудову київського залізнично-автомобільного мосту, який ще інколи називають "міст Кірпи" або "Дарницький міст".

На яке будівництво "Укрзалізниця" витратить мільярд гривень

Залізнично-автомобільний міст у Києві - фото Вікіпедії

У матеріалі, викладеному на сайті Мінінфраструктури, міністр Олександр Кубраков нагадує, що інфраструктура Києва переобтяжена довгобудами, яких у столиці нараховується біля десятка. Крім Дарницького є ще Подільсько-Воскресенський міст, а також житлові комплекси, школи, лікарні, офіси. Витрачені на них кошти – це заморожені капіталовкладення, які не приносять користі ні інвесторам, ні місту, ні державі. Після добудови мостів ситуація покращиться і киян очікує облаштування Київської об'їзної дороги та проєкту приміської електрички Kyiv City Express.

Залізнично-автомобільний міст – споруда, яка зводилась у період між 2004-2011 рр.  Він належить до переліку найдорожчих об'єктів України, так як на його будівництво витрачено до 1,5 млрд дол. – сума, співмірна з витратами на ізоляційну чорнобильську арку. 

Між тим вже 10 років міст Кірпи так і недобудовано. На правому березі розв'язка на Наддніпрянському шосе готова, однак на лівому березі дорожні з'їзди — ще ні. Встановлено майже 80% опор, завершено монтаж третьої частини металоконструкцій. 

Обсягу робіт, проведених наразі із залізнично-автомобільним мостом, недостатньо, щоб використовувати його повністю. Саме тому кияни регулярно спостерігають перевантаженість мостів Південного та Патона. Якщо Дарницький міст запустять, він, завдяки своїм 6 смугам, пропускатиме 35 тисяч автомобілів на добу.

Портал "Коментарі" раніше повідомляв, що, за інформацією Міністерства енергетики, "Укрзалізниця" порушує графік поставки вугілля на українські ТЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини