Головна Новини Бізнес економіка На Землі недостатньо людей: майбутня криза наближається
commentss НОВИНИ Всі новини

На Землі недостатньо людей: майбутня криза наближається

Через падіння населення Землі в майбутньому людство очікує серйозна економічна криза.

25 квітня 2023, 19:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Впродовж останніх десятиліть людство переживає демографічний бум. У 1975 році на планеті було 4 млрд людей, а в 2022 році людство перетнуло позначку у 8 млрд. Більшість називає це екологічною загрозою, однак економіст та генеральний директор StepStone Себастьян Детмерс стверджує, що зменшення населення призведе до драматичного руйнування нашої глобальної економіки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Business Insider.

На Землі недостатньо людей: майбутня криза наближається

Через падіння населення відбудеться економічна криза. Фото: James Ferguson

"Люди здоровіші, багатші, краще освічені, живуть довше і народжують менше дітей. Але це зменшення людства — не привід радіти, а скоріше катастрофа, що насувається на нашу економіку", — говорить Детмерс.

На думку економіста, падіння народжуваності спричинить катастрофу через недостатню кількість молодих працівників, які підтримуватимуть постійно зростальний рівень життя. Себастьян Детмерс на основі досліджень Фонду Гейтса вказує, що до кінця століття населення людства скоротиться на 1-2 мільярди від свого піка, який у 2050 році прогнозують на рівні близько 8,5-9 млрд.

"Зменшення чисельності населення, що насувається, — тривожний дзвінок. Найважливішим паливом економічного зростання за останні кілька століть були люди. А з меншою кількістю людей можна виконати менше роботи", — вважає економіст.

Детмерс додає, що такі країни як Італія, Греція та Іспанія втратить половину працездатного населення, а Португалія, Румунія, Японія, Польща та Китай до двох третин.

Таким чином людство зіштовхнеться з браком робочої сили у різних галузях та зі скороченням виробництва, а в гіршій ситуації десятиліттями економічної стагнації.

Окрім того, зростальна економіка дозволила людям виходити на пенсію та мати кошти на життя без роботи. Однак в майбутньому кількість пенсіонерів буде більшою ніж працюючих. Наприклад у США на 2020 рік на кожного пенсіонера припадало 3,5 особи працездатного віку, податки яких забезпечували соціальні виплати для пенсіонерів. В Україні цифри ще гірші приблизно 1 до 1 пенсіонерів та працюючих українців.

Виходом з такої глобальної кризи Себастьян Детмерс вбачає не у збільшенні чисельності людства у майбутньому, а радше інноваціях, креативності та нових ідеях.

"Роботи та штучний інтелект, які виконують нашу роботу за нас і дозволяють кожному отримати хорошу освіту та навчання. На цьому шляху нам доведеться знайти рішення, щоб зробити цей подальший прогрес кліматично нейтральним, інвестуючи у стале виробництво енергії та технології з низьким рівнем викидів. Роблячи так, ми зробимо кращий світ для наших дітей", — підсумовує Себастьян Детмерс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Forbes порахували вартість усіх корисних копалин на території України.

Також "Коментарі" писали про загрозу інвестиційної привабливості в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини