Головна Новини Бізнес економіка “Нафтогаз” хоче відмовитися від імпорту газу у 2023 році - Чернишов
commentss НОВИНИ Всі новини

“Нафтогаз” хоче відмовитися від імпорту газу у 2023 році - Чернишов

Досягти цього планують за рахунок збільшення видобутку

27 лютого 2023, 10:23
Поділіться публікацією:

Керівник "Нафтогаз" Олексій Чернишов каже, що НАК має намір уникнути імпорту газу цього року завдяки нарощенню внутрішнього видобутку.

“Нафтогаз” хоче відмовитися від імпорту газу у 2023 році - Чернишов

Фото: pixabay


Про це Чернишов розповів в інтерв’ю Bloomberg, пише “Економічна правда”. 


Згідно з повідомленням, для досягнення бажаного, національна акціонерна компанія повинна збільшити видобуток на 8%. Крім того, видобуток мають наростити й приватні компанії. Вони мають показати результат плюс 16%, попри заборону експорту палива. При цьому зазначається, що для реалізації такого плану, Україна не повинна зазнати жодних територіальних втрат або руйнування газодобувних потужностей, які могли б становити ризик для газової автономності.


ЗМІ зазначає, що спроба уникнути імпорт газу, у разі успіху, стане першим таким випадком в історії країни з моменту здобуття незалежності в 1991 році. 


Раніше ми писали, що більшість країн, які допомагають Україні протистояти російській агресії, намагаються ізолюватись від Росії та зменшити зв'язки з режимом Путіна. Однак є ті країни, які намагаються скористатись ситуацією та нарощують свій імпорт з Росії. Індія почала купувати російську дешеву нафту, яка стала не потрібна в Європі. Загалом ввіз з Російської Федерації в Індію зріс у 9 разів, що є рекордним показником серед інших країн. На другому місці опинилась Угорщина. Країна, що належить до ЄС збільшила імпорт з Росії у 3,5 раза. В п’ятірку також потрапили Словенія, Бразилія та Туреччина. Загалом дослідженні виявилось п'ять країн з Європи. 


Як відомо, Україна не може покрити всі свої фінансові потреби з власних джерел, а дуже покладається на зовнішню допомогу. Відповідно до аналізу міжнародної фінансової підтримки, Міністерство фінансів України отримало 31 мільярдів євро до грудня 2022 року з 64 мільярдів євро, обіцяних західними країнами з початку повномасштабної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ааааа

27 лютого 2023, 11:30

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини