Головна Новини Бізнес економіка "Нафтогаз" оголосив дефолт за облігаціями: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нафтогаз" оголосив дефолт за облігаціями: що відомо

Дефолт "Нафтогазу" позбавляє компанію доступу до міжнародного ринку капіталу

26 липня 2022, 21:16
Поділіться публікацією:

Державна компанія "Нафтогаз України" повідомила по дефолт за єврооблігаціями. Про це повідомляють"Коментарі", посилаючись на сайт "Нафтогазу".

"Нафтогаз" оголосив дефолт за облігаціями: що відомо

"Нафтогаз" оголосив дефолт за облігаціями (фото з відкритих джерел)

У повідомленні компанії йдеться, що 26 липня 2022 року закінчився термін для виплат компанією власникам єврооблігацій.

 Також у "Нафтогазі" заявили, що уряд ще минулого тижня зобов'язав компанію діяти по єврооблігаціях тільки після окремого погодження з Кабміном. Керівництво НАК звернулося, аби узгодити виплати за єврооблігаціями, адже на їх рахунках було достатньо грошей. Але "Нафтогаз" такого дозволу провести виплати не отримав.

 Відомо, що дефолт компанії лишає її можливостей доступу до міжнародного ринку капіталів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те. що у Нафтогазі допустили технічний дефолтНафтогаз фактично допустив технічний дефолт, активувавши прохання про реструктуризацію свого валютного боргу. При цьому важливо згадати, що гроші залучалися Нафтогазом на зовнішніх ринках під кілька потенційно прибуткових проектів: закачування газу до сховищ за низькою літньою ціною з метою продажу за високою "зимовою" ціною; нарощування власного видобутку газу. Потенційно, на кожному проекті Нафтогаз мав отримати 2-3 обороти, тобто витрати окуповувалися в кілька разів. Можна було й заробити і погасити всі борги. У результаті – дефолт, хай і технічний. Про це у Facebook пише економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ. Він додає, дефіцит, а просто "дірка" в 7 млрд доларів утворилася як епічний результат реформ: не впоралися із завданням налагодити транзит, видобуток.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини