Головна Новини Бізнес економіка "Нафтогаз" збирається долучитися до розв'язання проблем на ринку палива: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нафтогаз" збирається долучитися до розв'язання проблем на ринку палива: подробиці

"Нафтогаз України" зможе долучитися до розв'язання проблем на паливному ринку

21 червня 2022, 18:11
Поділіться публікацією:








Сьогодні в Україні, через атаки російських окупантів, не працює вся нафтопереробна сфера. Спробує долучитися до розв'язання проблем на ринку НАК "Нафтогаз України". Про це під час пресконференції розповів голова правління  Юрій Вітренко.

"Нафтогаз" збирається долучитися до розв'язання проблем на ринку палива: подробиці

Вся українська нафтопереробна сфера не працює (фото з відкритих джерел)

На думку Вітренка, дефіцит на ринку нафтопродуктів виник через те, що зараз складно забезпечувати логістику продуктів на  український ринок, а ще вся нафтопереробка зараз не працює.

"Завдяки масованим атакам агресора, вся нафтопереробка в Україні зараз, не працює, і тому, якраз, складно забезпечувати логістику нафтопродуктів на український ринок, через що виникає дефіцит", — заявив Вітренко.

Очільник "Нафтогазу" зазначив, що компанія на певних умовах зможе долучитися до розв'язання проблем.

"Коли ми отримаємо повністю управління мережу АЗС, коли вирішиться проблема з логістикою і ми зможемо отримувати ресурс для створення національного резерву нафтопродуктів, після цього "Нафтогаз" зможе долучитися для розв'язання проблем на ринку палива і забезпечувати і стабільність, і прозорість, і справедливість цін на цьому ринку", — повідомив Юрій Вітренко.

Відомо, що дефіцит пального в країні розпочався в кінці квітні. Адже саме у квітні, через авіаудари окупантів, був знищений великий нафтопереробний завод в Кременчуці, який був єдиним в Україні та виробляв близько 40 % продукції від загального попиту бензину та дизеля. Окрім цього, окупанти рф розбомбили в Україні близько 20 нафтопереробних баз.

На початку червня на ринку ситуація трохи покращилася. На АЗС почали знижувати діючі обмеження, зокрема в бак почали продавати до 20-30 літрів пального. 

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про заморожування тарифів в Україні Парламент України схвалив (у першому читанні) низку законів про мораторій на підвищення цін на тепло для побутових споживачів на час воєнного стану та через півроку після його скасування.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини