Головна Новини Бізнес економіка Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» подає у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» подає у відставку

Згідно з чинним законодавством, їх повноваження будуть припинені 14 травня 2021 року

30 квітня 2021, 23:54
Поділіться публікацією:

Всі члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" сьогодні написали заяви про дострокове припинення своїх повноважень. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» подає у відставку

Наглядова рада «Нафтогазу» подає у відставку

Під час сьогоднішнього позачергового засідання наглядової ради провів зустріч з новими керівниками і члени правління заявили, що не зможуть і далі виконувати свої обов'язки.

"Наглядова рада скористається наступними двома тижнями з часу подання повідомлень про припинення повноважень для надання підтримки компанії, наскільки це можливо, і щоб забезпечити належну передачу повноважень, і поінформує акціонера щодо деталей на початку наступного тижня", — йдеться в повідомленні.

Крім того, голова наглядової ради Клер Споттісвуд пояснила цей крок "тотальним знищенням корпоративного управління".

Раніше "Коментарі" писали, що однією з найбільш обговорюваних тем останніх декількох днів стала зміна керівництва в НАК "Нафтогаз України". Як відомо, головну посаду в компанії тепер займає колишній в.о. глави Міненерго Юрій Вітренко . А ось екс-главу Андрія Коболєва "попросили" з поста , за словами чиновника, навіть не попередивши. Експерти спробували розкласти ситуацію по поличках , пояснивши, чому відбуваються саме такі кадрові перестановки і його перемогою їх можна вважати.

Нагадаємо, правоохоронці розслідують кілька кримінальних проваджень щодо діяльності компанії НАК "Нафтогаз України" і акту госаудіта щодо перевірки компанії. Про це заявила генпрокурор України Ірина Венедиктова під час виступу зі звітом у парламенті. Чи є шанс довести хоч якесь із справ по Нафтогазу до суду і вироку? Так чи підконтрольний НАК своєму акціонеру — Кабміну — як це нам періодично намагаються показати? Як вирішити проблему цієї "держави в державі"? Відповіді на ці питання "Коментарям" дали експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини