Головна Новини Бізнес економіка Нардепи пропонують збільшити суму податків для компаній, що не покинули російський ринок
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи пропонують збільшити суму податків для компаній, що не покинули російський ринок

В Україні планують збільшити податки для компаній, які не виходять з російського ринку

31 березня 2022, 09:31
Поділіться публікацією:

На сайті Верховної Ради народні депутати зареєстрували законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою — агресором №7232 від 30.03.2022".

Нардепи пропонують збільшити суму податків для компаній, що не покинули російський ринок

Фото ілюстративне / Pixabay

Народний депутат Ярослав Железняк прокоментував документ та його важливість.

"Фінансуєш агресію росії – платиш більше податків на відновлення в Україні. Щойно зареєстрував з колегами закон №7232, який запровадить цю просту формулу для всіх іноземних компаній, які намагаються всидіти на двох стільцях – працювати в Україні і не виходити з російського ринку", — наголосив політик.

За його словами, законопроект передбачає, що філії компаній, які працюють в Україні та в росії, як от Metro, Auchan, Leroy Merlin та інші, матимуть інші умови оподаткування.

Для цих компаній передбачено збільшення ставки податків на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно в 1,5 раза. Генеральні офіси цих компаній мають звітувати про те, які має зв'язки з російським ринком у материнської компанії. Моніторинг відбуватиметься на державному рівні. На сайті Державної податкової служби буде опубліковано у вільному доступі перелік таких компаній.

"Законопроект робили відповідним стандартам OECD, тож будемо закликати інші країни прийняти аналогічні норми. Комітет ВРУ з питань податкової та фінансової політики одноголосно підтримав та рекомендував прийняти за основу наш законопроект №7232 про підвищення податків на 50% для компаній, які не виходять з ринку рф", — повідомив Ярослав Железняк.

Як ми писали раніше, міністр фінансів Сергій Марченко розповів, яка ситуація з видатками та держбюджетом, надходженнями від міжнародних організацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини