Головна Новини Бізнес економіка Нас наполегливо запевняють, що Україна не виживе без грошей МВФ - Михайло Непран
commentss НОВИНИ Всі новини

Нас наполегливо запевняють, що Україна не виживе без грошей МВФ - Михайло Непран

Прийнято вважати, що співпраця з Міжнародним валютним фондом вельми вигідно для нашої країни і фактично альтернативи МВФ немає, але це давно міф

28 травня 2021, 01:50
Поділіться публікацією:

Нас наполегливо запевняють, що Україна не виживе без грошей МВФ, але це велике перебільшення. Про це заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України, член Української ради бізнесу Михайло Непран "Коментарі-Україна".

Нас наполегливо запевняють, що Україна не виживе без грошей МВФ - Михайло Непран

Михайло Непран (фото з відкритих джерел)

"Прагнучи до чергового траншу від Фонду, потрібно ретельно зважувати всі "за" і "проти". Тому що якщо на одній чаші ваг варто тимчасове вирішення фінансових проблем, а на іншій — незалежність нашої судової системи, то варто боротися за такі гроші? ", — сказав Михайло Непран.

За його словами, прийнято вважати, що співпраця з Міжнародним валютним фондом вельми вигідно для нашої країни і фактично альтернативи МВФ немає, але це давно міф.

"Якщо взяти економічні розрахунки, то на світових ринках за бажанням можна знайти пропозиції по кредитними запозиченнями на тому ж рівні, що пропонує Фонд. І це вже залежить від вправності переговірників з Міністерства фінансів. Тобто, проблеми знайти недорогі довгі гроші — немає. Але чому ж не продовжувати співпрацю з багаторічним надійним партнером, таким як МВФ? Все просто: ціна питання", — додав він.

Нагадаємо, міжнародний валютний фонд оприлюднив план завершення пандемії коронавірусу у світі. На його реалізацію знадобиться не менше 50 млрд доларів. Про це повідомляється на сайті відомства. Запропонований фондом план передбачає забезпечення не менше 40% населення всіх країн світу до кінця 2021 року і не менше 60% населення до першої половини 2022 року, а також страхування від ризиків погіршення ситуації і забезпечення повсюдного тестування на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

И

28 травня 2021, 05:53

Україна має мати власний проект розвитку, а не кормити ЕС заробітчанами та чекати допомоги - у вас є власні національні проекти? Наприклад енергетичні, наукові - НІ - тому, що ви не здатні зробити хоч би одне єдине - ліквідувати корупцію! Депутати, судді, в державних установах, облгази, обленерго та т.і. - змінити нарешті систему! - країна могла б мати більш високотехнологічні проекти та забезпечувати кінцевого споживача енергією в Україні та в ЕС зеленою, нециклічною генерацією - і саме тоді ЕС відмовиться від "потоків вуглеводнів", - з суто економічних міркувань, а не через гвалт.

Правдоруб

28 травня 2021, 01:54

ВВВ, шестерку забыли спросить!!!

ВВВ

28 травня 2021, 01:23

Правдоруб, это будет "вони" покруче,чем после 1917 го!

Правдоруб

28 травня 2021, 01:01

МВФ это большое надувательство для всей страны и каждого гражданина в отдельности!!! Время придет когда народ сметет банду власть вместе с олигархами.


Новини