Головна Новини Бізнес економіка НБУ дозволив українцям купувати валюту: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ дозволив українцям купувати валюту: що відомо

Курс купівлі готівкової валюти уповноваженими установами не має бути нижчим за офіційний курс НБУ на день здійснення операції

14 квітня 2022, 22:30
Поділіться публікацією:

Керівництво Національного банку України з 14 квітня 2022 року  надало дозвіл банківським установам  реалізувати  іноземну валюту  в готівці  громадянам. При цьому тут очікують, що розпочатий  процес  реалізації готівкової валюти банківськими установами  запобігатиме зменшенню можливості для  того, щоб функціонував ринок нелегальних валютообмінних операцій та зменшувались ризики для громадян. Про це повідомили у НБУ.

НБУ дозволив українцям купувати валюту: що відомо

Українцям дозволили купувати готівку (фото з відкритих джерел)

Разом з тим, аби зменшити тиск на валютний ринок НБУ передбачив, що уповноважена установа має право здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам  в межах різниці між загальними обсягами купленої нею готівкової іноземної валюти та проданої. Ця різниця буде  розраховуватись, починаючи з 13 квітня 2022 року.


 Також Національний банк визначив особливості встановлення курсів готівкових валют для операцій уповноважених установ із клієнтами, зокрема:  

  • курс  з реалізації  готівкової валюти такими установами може відхилятись не більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ на день здійснення операції;
  • курс купівлі готівкової валюти уповноваженими установами не повинен бути нижчим за офіційний курс НБУ на день здійснення операції.

Звертаємо вашу увагу, що продаж безготівкової валюти банками клієнтам–фізичним особам і надалі заборонений, крім виключень, визначених постановою №18 від 24 лютого 2022 року (зі змінами).


Крім того, з метою недопущення неконтрольованого виведення капіталу за кордон НБУ ввів заборону для  банків достроково погашати кредити, отримані ними від нерезидентів.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у НБУ розповіли про ситуацію на валютному ринку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини