Головна Новини Бізнес економіка НБУ хоче залишити банки Росію та Білорусі без іноземної валюти
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ хоче залишити банки Росію та Білорусі без іноземної валюти

Таке звернення, пояснює регулятор, зумовлене необхідністю вжити заходів у зв'язку з дією воєнного стану в Україні.

28 лютого 2022, 18:14
Поділіться публікацією:

Національний банк ініціював зупинку постачання готівкової іноземної валюти до банків Росії та Білорусі. Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

НБУ хоче залишити банки Росію та Білорусі без іноземної валюти

Гроші - фото з відкритих джерел


"Національний банк України звернувся до керівників європейських центральних банків, які постачають готівкову валюту, послам групи G7 та представникам міжнародної системи швидких грошових переказів Western Union з проханням зупинити постачання до російських та білоруських банків готівкової іноземної валюти", – йдеться у заяві.


Таке звернення, пояснює регулятор, зумовлене необхідністю вжити заходів у зв'язку з дією воєнного стану в Україні. У НБУ зазначають, що вживають усіх можливих заходів, щоб забезпечити стабільне функціонування фінансової системи та протидіяти агресії Росії у фінансовій сфері.


"Вірю, що заради миру в Україні наші колеги та партнери припинять постачати готівкову іноземну валюту до банків країн-агресорів", — додав глава НБУ Кирило Шевченко.


Нагадаємо, засновник компанії Bridgewater Associates Рей Даліо заявив, що китайський юань скоро може стати світовою резервною валютою. Про це мільярдер заявив в інтерв'ю CNBC Managing Asia. На його думку, вже у найближчі кілька років місце американського долара може посісти китайська валюта. Рей упевнений, що найближчим часом за допомогою юаня у світі проводитиметься набагато більше фінансових транзакцій. Завдяки цьому він набуде широкого поширення на міжнародному рівні. У тому ж інтерв'ю для CNBC Рей заявив, що цифровий юань зможе стати конкурентом криптовалюти Bitcoin. Однак зазначив, що, на його думку, юаню не вдасться захопити ринок криптовалют. Раніше мільярдер заявляв, що володіє біткоїнами і вважає, що зберігати гроші в такій валюті краще, ніж у золоті.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/nbu_ua/548
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини