Головна Новини Бізнес економіка Яка валюта може зайняти місце долара
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка валюта може зайняти місце долара

Китайська валюта незабаром може зайняти місце долара

31 травня 2021, 16:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Засновник компанії Bridgewater Associates Рей Даліо заявив, що китайський юань скоро може стати світовою резервною валютою. Про це мільярдер заявив в інтерв'ю виданню CNBC Managing Asia.

Яка валюта може зайняти місце долара

Юань може стати світовою резервною валютою. Фото з відкритих джерел

На його думку, вже в найближчі кілька років місце американського долара може зайняти китайська валюта.

Рей впевнений, що найближчим часом за допомогою юаня в світі буде проводитися набагато більше фінансових транзакцій. Завдяки цьому він отримає широке поширення на міжнародному рівні.

У тому ж інтерв'ю для CNBC Рей заявив, що цифровий юань зможе стати конкурентом криптовалюти Bitcoin. Однак зазначив, що, на його думку, у юаня не вийде захопити ринок криптовалюти.

Раніше мільярдер заявляв, що володіє біткоїнами і вважає, що зберігати гроші в такій валюті краще, ніж у золоті.

Для довідки: Рей Даліо заснував свою інвестиційну компанію Bridgewater Associates в 1975 році. Вона займається обслуговуванням інституційних клієнтів, включаючи пенсійні фонди і центральні банки різних країн світу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що старший стратег Bloomberg Intelligence Майк Макглоун передрікає криптовалюті Bitcoin швидкий зліт. На його думку, наразі валюта перебуває в стадії бичачого ринку.

Також видання інформувало про те, що компанія мільярдера Ілона Маска Tesla більше не братиме біткоіни як плату за свою продукцію. Однак Маск заявив, що після того, як видобуток Bitcoin стане менш згубно впливати на навколишнє середовище, Tesla може переглянути своє рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини