Головна Новини Бізнес економіка НБУ назвав головний ризик для банків у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ назвав головний ризик для банків у 2021 році

Попри нормалізацію економічної ситуації в Україні, в банків виникає кілька ризиків

17 лютого 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Національний банк України назвав головний ризик для фінансових установ у 2021-му році. Про це повідомляється в Огляді банківського сектору Національного банку України за лютий цього року.

НБУ назвав головний ризик для банків у 2021 році

Нацбанк назвав головний ризик для фінансових установ. Фото: delo.ua

Тож згідно з документом головним ризиком виявилися кредити. Попри те, що економічна ситуація в країні поступово нормалізується, окремі позичальники банків усе ще відчувають фінансові труднощі.

Відповідно, це може погано вплинути на якість обслуговування кредитів.

Також за даними НБУ, це може негативно вплинути та зумовити потребу в додатковому формуванні резервів банками.

Окрім того, Нацбанк прогнозує й валютний ризик також. Валютний ризик — це наявний або потенційний ризик для надходжень і капіталу, який виникає через несприятливі коливання курсів іноземних валют і цін на банківські метали.

Нагадаємо, що Кабмін затвердив рішення яке стало черговим кроком у розбудові цифрової держави. Розпорядження започатковує створення дашборду усіх проектів міністерства. Деталі читайте в нашому матеріалі.

Раніше розповідалося, що влада України вводить адаптивний карантин по всій території країни з 22 лютого 2021-го року. Чи можна буде під час нього розважитися та організовувати масові та публічні заходи, розповів Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Деталі можна прочитати тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про подешевшання цін на авіаперельоти. За словами Дениса Шмигаля, українці повинні отримати доступ до якісних і дешевих авіаційних рейсів як міжнародних, так і внутрішніх. Деталі читайте тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини