Головна Новини Бізнес економіка НБУ створив Реєстр валютообмінників: для чого це потрібно
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ створив Реєстр валютообмінників: для чого це потрібно

Національний банк врегулював практичні питання формування та ведення Реєстру пунктів обміну іноземної валюти.

2 січня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Створення Реєстру відбувається на вимогу прийнятого Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі", що вступив у силу з нового року. Про це повідомляє пресслужба НБУ. 

НБУ створив Реєстр валютообмінників: для чого це потрібно

Фото: https://obmenka24.kiev.ua


Згідно з повідомленням, виникла потреба в реєстрації платників податку на прибуток, адже в Законі прописані особливості стягнення такого податку з банків, небанківських фінансових установ та операторів поштового зв’язку, надають валютообмінні послуги. 


Реєстр акумулює дані про структурні та відокремлені підрозділи банків, небанківських фінустанов, операторів поштового зв’язку, яким надано право здійснювати обмін валют. При цьому відокремлені підрозділи банку та структурні підрозділи оператора поштового зв’язку включатимуться до Реєстру лише у випадку, коли вони використовуватимуть зовнішню рекламу, табличку, вивіски тощо для рекламування діяльності з обміну валют.  


Таким чином,  згадані установи, включені в Реєстр, зобов’язані повідомляти регулятора про:

  • початок роботи;

  • припинення;

  • зміни в інформації про кожен пункт обміну іноземної валюти.


Національний банк України щомісяця до 10 числа оприлюднюватиме дані з Реєстру станом на 1 число поточного місяця на своїх офіційних сторінках. 


Раніше ми писали, що, за даними НБУ, попит на житло в Україні залишається кволим. З січня по вересень 2022-го було укладено трохи більше чверті угод, порівняно з аналогічним періодом 2021 року. Переважно це житло для проживання, в той же час попит на житло з метою перепродажу майже відсутній. Вартість оренди після перших місяців війни стабілізувалася на рівні в середньому на 40% нижчому, ніж у лютому 2022. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини