Головна Новини Бізнес економіка НБУ заборонив росіянам керувати небанківськими установами
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ заборонив росіянам керувати небанківськими установами

Нацбанк заборонив брати участь в управлінні українськими фінкомпаніями як пересічним громадянам РФ, так і російськими юрособам

5 травня 2022, 16:02
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) заборонив громадянам Росії, а також особам, які постійно проживають у РФ прямо чи опосередковано користуватися правом голосу та брати участь в управлінні компанією до скасування або припинення військового стану в Україні.

НБУ заборонив росіянам керувати небанківськими установами

НБУ заборонив громадянам РФ та російським компаніям брати участь в управлінні українськими небанківськими фінустановами. Фото: Вікіпедія

Як повідомляє прес-служба регулятора, це стосується також російських компаній, які є власниками суттєвої участі (від 10%) у страхових, лізингових, фінансових, факторингових компаніях та інших надавачах небанківських фінансових послуг.

У НБУ наголошують, що компанії, які надають фінансові послуги, в яких власниками суттєвої участі є громадяни Росії або компанії, зареєстровані в РФ, можуть звернутися до Нацбанку для призначення довіреної особи, якій можна передати право їхнього голосу.

Для цього необхідно подати пропозиції про не менше двох кандидатур, а також документи для ідентифікації таких фізичних осіб та оцінки їхньої ділової репутації.

У цьому, довіреними особами неможливо знайти громадяни же Росії та особи, мають постійне місце проживання у Росії.

Рішення про призначення довіреної особи прийматиметься Національним банком протягом 30 робочих днів при поданні повного пакета документів та відповідності вимогам до довіреної особи, визначеної регулятором.

Раніше повідомлялося, що станом на 30 квітня поточного року кількість учасників небанківського фінансового ринку України скоротилася до 1 тисячі 664 компаній.

Нагадаємо, 25 лютого, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Нацбанк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що знаходяться під контролем Російської Федерації: АТ "Міжнародний резервний банк", яке на 100% належить ПАТ "Сбербанк Росії", та ПАТ " Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", яке на 99,77% належить Державній корпорації розвитку "ВЕБ.РФ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини