Головна Новини Бізнес економіка Не тільки збіжжя: Україна пропонує включити у “зернову угоду” метал
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки збіжжя: Україна пропонує включити у “зернову угоду” метал

Експортні надходження з металу впали втричі в 2022

19 січня 2023, 11:46
Поділіться публікацією:

Міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що Україна хоче розширити важлив угоду про експорт зерна, включивши поставки сталі. Про це вона сказала на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, пишуть “Коментарі” з посиланням на Bloomberg. 

Не тільки збіжжя: Україна пропонує включити у “зернову угоду” метал

Фото: pixabay.com


Крім того, в українському уряді закликали розвивати угоду, укладену в липні минулого року за посередництва ООН і Туреччини, яка відкрила три українські чорноморські порти, заблоковані російськими військами, для експорту продовольства. Зокрема, Свириденко наголосила на необхідності відкрити більшу кількість портів. 


"Ми зосередимося на будівництві більшої кількості сховищ для сільськогосподарських товарів, але те, що нам потрібно зробити зі стратегічної точки зору, — це відкрити морські порти", — сказала міністерка. — "Це стосується не лише сільського господарства, а й сталі".


Як відомо, металургійні підприємства України у 2022 році знизили надходження від експорту чорних металів на 67,5% порівняно з попереднім роком – до $4,5 млрд. При цьому минулого року частка чорних металів склала 10,26% загального обсягу надходжень від закордонних поставок проти 20,49% у попередньому році. 


Разом з тим у грудні 2022-го надходження від експорту чорних металів становили $173,944 млн, тоді як у листопаді – $205,647 млн.


Раніше ми повідомляли, що у Сенегалі може з’явитися логістичний хаб для українського зерна. Створення зернового хабу обговорювали під час візиту міністра агрополітики України до країн Африки. У створенні таких хабів для перевалки українського зерна зацікавлені, окрім Сенегалу, Нігерія та Гана. Зберігання нашого збіжжя у так званих зернових хабах “сприятиме прогнозованості збуту, стабілізації цін на продовольство для Африканських країн та надасть впевненості в необхідних обсягах і якості зерна”, зауважили в українському відомстві. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини