Головна Новини Бізнес економіка У Сенегалі може з’явитися логістичний хаб для українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сенегалі може з’явитися логістичний хаб для українського зерна

Створення зернового хабу обговорювали під час візиту міністра агрополітики до країн Африки

11 січня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з міністром сільського господарства, сільської інфраструктури та продовольчого суверенітету Республіки Сенегал Алі Нгуйе Ндіайємом було укладено Меморандум про взаєморозуміння між відомствами обох країн. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на пресслужбу міністерства аграрної політики України.

У Сенегалі може з’явитися логістичний хаб для українського зерна

Фото: https://pixabay.com/

“Документ передбачає розвиток двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією, співробітництво у сфері наукових досліджень, інвестування, а також взаємовідносин державних установ та приватних організацій”, — йдеться у пресрелізі.

Також зазначається, що Микола Сольський зауважив колезі: попри війну, українська сторона докладає максимум зусиль, аби й надалі постачати продовольство до країн Африки. Крім того, Україна готова збільшувати обсяги експорту сільськогосподарської продукції та не проти розглянути перспективи реалізації нових логістичних проектів у Сенегалі. Зокрема мова йде про можливість зберігання українського збіжжя у так званих зернових хабах. 

“Їх створення сприятиме прогнозованості збуту, стабілізації цін на продовольство для Африканських країн та надасть впевненості в необхідних обсягах і якості зерна”, — зауважили в українському відомстві. 

“Коментарі” раніше писали, що Світовий банк у 2023 році виділить 50 мільйонів доларів для забезпечення українських елеваторів генераторами або котлами. Кошти будуть витрачені на програму підтримки енергозбереження елеваторів, в рамках якої аграрії зможуть за суму до п'яти мільйонів гривень купити або нові генератори, або перейти на котли LPG на зрідженому газі. У МінАПК уточнили, що за цією програмою вартість генератора чи котла компенсуватиметься частково.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minagro.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини