Головна Новини Бізнес економіка Низка міжнародних платіжних систем скасували комісію за перекази в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Низка міжнародних платіжних систем скасували комісію за перекази в Україну

Також польська платіжна система Blik створила спеціалізовану сторінку для здійснення її користувачами допомоги ЗСУ

11 березня 2022, 10:56
Поділіться публікацією:

Низка міжнародних платіжних систем тепер надає безкоштовні послуги для українців і скасовує плату за перекази в Україну. Серед них: Western Union, MoneyGram, Ria Money Transfer, INTELEXPRESS та TransferGo. Про це повідомляє пресслужба Національного банку України. Зокрема, компанія Ria активує свою глобальну мережу для збору пожертв клієнтів для допомоги українським дітям.

Низка міжнародних платіжних систем скасували комісію за перекази в Україну

НБУ - фото з відкритих джерел


Водночас за допомогою міжнародної системи переказу коштів INTELEXPRESS можна зробити миттєві та безкоштовні перекази для збору коштів на підтримку української армії та гуманітарну допомогу українцям, які страждають на війну. Глобальна платіжна мережа Euronet оголосила про відміну плати за послуги для громадян України. Власники платіжних карток, емітованих в Україні, можуть без комісій зняти готівку в банкоматах мережі Euronet в Україні, Польщі, Угорщині, Словаччині та Румунії. Також польська платіжна система Blik створила спеціалізовану сторінку для здійснення її користувачами за допомогою ЗСУ. Кошти надходитимуть на рахунок НБУ.


Нагадаємо, Національний банк ініціював зупинку постачання готівкової іноземної валюти до банків Росії та Білорусі. "Національний банк України звернувся до керівників європейських центральних банків, які постачають готівкову валюту, послам групи G7 та представникам міжнародної системи швидких грошових переказів Western Union з проханням зупинити постачання до російських та білоруських банків готівкової іноземної валюти", – йдеться у заяві. Таке звернення, пояснює регулятор, зумовлене необхідністю вжити заходів у зв'язку з дією воєнного стану в Україні. У НБУ зазначають, що вживають усіх можливих заходів, щоб забезпечити стабільне функціонування фінансової системи та протидіяти агресії Росії у фінансовій сфері.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини