Головна Новини Бізнес економіка НКЦПФР посилила заходи боротьби з порушниками на фондовому ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

НКЦПФР посилила заходи боротьби з порушниками на фондовому ринку

НКЦПФР реагуватиме на порушення законодавства профучасниками під час війни

5 травня 2022, 11:18
Поділіться публікацією:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) розширила свої можливості вчиняти процесуальні дії у справах про порушення законодавства у період дії воєнного стану.

НКЦПФР посилила заходи боротьби з порушниками на фондовому ринку

НКЦПФР реагуватиме на порушення в рамках чинного законодавства, Фото: Pixabay

Як повідомляє прес-служба регулятора, процесуальні дії, що стосуються підписання актів про правопорушення та розгляд справ про порушення вимог, можуть проводитися, якщо такі справи були відкриті під час дії воєнного стану.

При цьому, якщо будь-який учасник ринку капіталу або організованих товарних ринків порушив законодавство, і це може негативно вплинути на роботу ринку під час війни, НКЦПФР вживе заходів впливу, передбачених Законом України "Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків".

Рішення набирає чинності з його публікації на офіційному веб-сайті Комісії.

Раніше НКЦПФР ухвалила нові рішення для функціонування ринків капіталу в умовах дії воєнного стану в Україні.

Зокрема, Нацкомісія надала можливість проводити операції з новими державними цінними паперами за міжнародним ідентифікаційним кодом UA4000225874.

Крім цього, НКЦПФР розширила перелік осіб, щодо яких інвестиційні фірми повинні ухвалити обмеження на основі перевірки, яка має бути проведена протягом 30 днів після завершення воєнного стану.

Нагадаємо, НКЦПФР оновила перелік військових облігацій, а також дозволила проведення угод ще з одним видом державних цінних паперів.

Крім цього, Нацкомісія вирішила, що депозитарні установи зобов'язані звітувати до Національного банку України, якщо в їхніх системах проводилися облікові операції з державних цінних паперів, які обліковуються на агрегованих рахунках цих депозитарних установ до НБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини