Головна Новини Бізнес економіка Нові можливості у Дії: як українці можуть скористатися програмою "Національний кешбек"
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові можливості у Дії: як українці можуть скористатися програмою "Національний кешбек"

Як перевірити участь товару у програмі "Національний кешбек" через Дію

15 жовтня 2024, 13:41
Поділіться публікацією:

Українські споживачі тепер мають можливість самостійно перевірити, чи бере товар участь у програмі "Національний кешбек" завдяки новій функції в мобільному додатку Дія. Ця інновація дозволяє користувачам сканувати штрих-коди товарів і дізнаватися, чи нараховується кешбек у розмірі 10% від вартості покупки. Про нововведення повідомила Перший віцепрем'єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Нові можливості у Дії: як українці можуть скористатися програмою "Національний кешбек"

Додаток "Дія". Фото з відкритих джерел

Ми запустили сканер штрихкодів, щоб українці могли зручно, у застосунку Дія перевірити чи товар є українським і, чи діє на нього кешбек. Вже зараз користувачам нарахували 90 млн грн кешбеку за купівлю українських товарів. Ми сподіваємося, що сканер допоможе збільшити обізнаність українців про те, які українські виробники представлені на ринку та мотивує придбати саме вітчизняне, — зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Як працює нова функція в Дії

При перевірці товару через сканер у Дії користувач отримає сповіщення про те, чи товар:

  • бере участь у програмі "Національний кешбек";

  • не бере участі в програмі, хоч є українським;

  • або ж вироблений за кордоном.

З моменту запуску програми "Національний кешбек" більше 1,18 мільйона українців отримали кешбек на загальну суму 90 мільйонів гривень. На сьогодні програмою скористалося 1,9 мільйона людей, які оформили 2,1 мільйона карток, з яких 1,1 мільйона було активовано для отримання виплат у Дії.

Програма вже охоплює 267 тисяч українських товарів від 1352 місцевих виробників. Основні торговельні мережі позначають такі товари на своїх полицях, а на сайті програми можна перевірити, чи бере магазин участь у програмі.

Як отримати кешбек

  1. Подати заявку через сайт або додаток банку, що бере участь у програмі. Серед учасників: ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ та інші.

  2. Визначити картки для оплати покупок та надати банку дозвіл на передачу даних про транзакції.

  3. Відкрити фізичну або віртуальну картку для отримання кешбеку.

  4. У Дії в розділі "Сервіси" вибрати картку "Національний кешбек" для виплат.

Додаткова інформація:

Кешбек у розмірі 10% нараховується на товари українських виробників, що беруть участь у програмі. Максимальна сума кешбеку — до 3 тисяч гривень на місяць. Програму координує Міністерство економіки України разом із рядом партнерів, включаючи міжнародні платіжні системи Mastercard та Visa.

Нагадаємо, понад 663 тисячі українців, які долучилися до програми "Національний кешбек", вже бачать свої нарахування у застосунку  Дія. Загальна сума кешбеку, нарахованого за перші три тижні тестування, сягає 23,6 мільйона гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини