Головна Новини Бізнес економіка Обіцяне на 1 липня підвищення пенсій перенесли: хто не отримає надбавку
commentss НОВИНИ Всі новини

Обіцяне на 1 липня підвищення пенсій перенесли: хто не отримає надбавку

Підвищення виплат переносять через брак в бюджеті

29 червня 2021, 13:17 comments1136
Поділіться публікацією:

Підвищення пенсійних виплат громадянам, які досягли 75 років, перенесли на 1 жовтня 2021 року. Раніше воно було анонсоване на 1 липня. Про це повідомила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна, пише інформаційне агентство "УНІАН" з посиланням на сюжет ТСН.

Обіцяне на 1 липня підвищення пенсій перенесли: хто не отримає надбавку

Обіцяне на 1 липня підвищення пенсій перенесли - фото з відкритих джерел

За словами міністра, обіцяні виплати в додаткові 400 гривень пенсіонерам віком понад 75 років, переносять у зв'язку з нестачею фінансів у державному бюджеті.

"Ми перенесли. Тоді у нас недостатньо було трішечки ресурсу. Головне було — зробити індексацію пенсій з березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму" 75 плюс". За 400 гривень все отримають і будуть отримувати щомісяця", — зазначила Марина Лазебная.

Глава Мінсоцполітики також підкреслила, що у 2022 році ці 400 гривень 75-річним пенсіонерам підлягатимуть перерахунку.

Нагадаємо, що раніше Марина Лазебная заявляла про те, що жителі окремих районів Луганської та Донецької областей (ОРДЛО) починаючи з 2014-го року не отримали, як мінімум, 900 млрд гривень пенсійних виплат. До війни в цих областях було 1278 тисяч пенсіонерів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що серед народних депутатів триває дискусія про накопичувальне пенсійне забезпечення, яке намагається впровадити Кабінет міністрів України. Про це розповіла народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук. Україні потрібна реформа пенсійної системи та механізми накопичення грошей, але вони не повинні обтяжувати ні громадян, ні підприємців додатковими податками, вважає народний депутат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини