Головна Новини Бізнес економіка Офіс генпрокурора повідомив про колосальні втрати бюджету України після анексії Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс генпрокурора повідомив про колосальні втрати бюджету України після анексії Криму

Згідно з попередніми підрахунками, Україна разом з тимчасовою втратою півострова безповоротно втратила трильйон гривень

13 вересня 2020, 18:41 comments1316
Поділіться публікацією:

Загальні фінансові збитки, які понесла українська сторона після насильницького приєднання Криму до Росії складають трильйон гривень. Про це повідомив заступник глави Офісу генерального прокурора Гюндуз Мамедов в ефірі "Радіо Свободи" .

Офіс генпрокурора повідомив про колосальні втрати бюджету України після анексії Криму

Як зазначив чиновник, це майже чверть внутрішнього валового продукту України, загальна сума якого, за оцінками 2019 року, обчислюється 3,97 трлн грн.

Мамедов уточнив, що оцінка в 1 трлн гривень не є остаточною, оскільки агресія Росії в Україні триває. Таку суму встановили на підставі попередніх даних матеріалів кримінальних проваджень, відкрив Офіс генпрокурора Йдеться про виробництво в резонансних справах, наприклад захоплення Криму і розв'язання війни в Донбасі, взяття в полон українських моряків в Керченській протоці, справа рейсу MH17, Іловайська і Дебальцевська трагедії і тому подібне.

Загалом підлеглий заступнику генпрокурора департамент з нагляду за розслідуванням злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, розслідує майже 200 таких кримінальних проваджень.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ООН прогнозують втрати для світової економіки від пандемії . Відзначається, що не дивлячись на те, що уряди обіцяли соціальні програми для надання допомоги, найбідніші люди в світі часто виявляються виключеними, тому що у них немає цифрової грамотності або доступу в інтернет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини