Головна Новини Бізнес економіка ОПЕК+ збільшить видобуток нафти: що буде з цінами
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЕК+ збільшить видобуток нафти: що буде з цінами

Країни ОПЕК+ нарешті вирішили збільшити видобуток до рівня, який був до пандемії COVID-19

19 липня 2021, 09:11
Поділіться публікацією:

ОПЕК і її союзники домовилися поступово нарощувати поставки нафти на ринок, поклавши край двотижневій сварці між Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ). Про це пише Bloomberg.

ОПЕК+ збільшить видобуток нафти: що буде з цінами

ОПЕК+ вирішила збільшити видобуток нафти

Незвично публічний спір, який перевірив єдність картелю, був вирішений у класичному компромісі — Ер-Ріяд пішов назустріч Абу-Дабі в його вимозі більш щедрого ліміту видобутку.

Угода означає, що картель буде нарощувати видобуток на 400 тис. барелів на день кожного місяця з серпня, продовжуючи до тих пір, поки весь його зупинений видобуток не буде відновлено.

Згідно із заявою групи, угода також дасть ОАЕ і кільком іншим країнам більш високі вихідні показники, за якими вимірюється скорочення їх видобутку, починаючи з травня 2022 року.

Рівень ОАЕ був збільшений до 3,5 млн барелів на день, нижче 3,8 млн, які він спочатку вимагав, але вище попереднього базового рівня у 3,17 млн барелів.

Перемир'я між двома давніми союзниками полегшить стиснення поставок, яке очікується, і знизить ризик інфляційного стрибка цін на нафту.

Це також поклало кінець дипломатичної сварки, яка нервувала трейдерів, оскільки боротьба між двома давніми союзниками ризикувала зруйнувати ширшу угоду між Організацією країн-експортерів нафти та її союзниками, яка підтримувала відновлення цін на сиру нафту.

Багатопланова угода означає для нафтового ринку кілька речей. По-перше, це дає споживачам більш чітке уявлення про те, як швидко ОПЕК+ відновить видобуток на 5,8 млн барелів на день, яку вона все ще утримує після глибоких скорочень у минулому році на початкових стадіях пандемії.

За словами принца Абдулазіза, базові коригування не змінять темпів щомісячного збільшення видобутку на 400 тис. барелів на день, коли вони вступлять у силу в наступному році. Група буде продовжувати зустрічатися щомісяця, включаючи огляд ринку в грудні, і, за необхідності, може скоригувати графік, сказав він.

Угода також дозволяє давні образи, які викликали напруженість всередині ОПЕК+ з кінця 2020 року. ОАЕ заблокували угоду на початку цього місяця, стверджуючи, що спосіб розрахунку їх квоти був несправедливим, оскільки він не відображав дорогу експансію промисловості країни.

Сварка була особливо запеклою, і напруженість вийшла за рамки нафтової дипломатії на тлі зростаючого економічного суперництва між Абу-Дабі та Ер-Ріяд. Міністри кожної країни використовували ЗМІ, щоб довести свою правоту, пробуджуючи спогади про цінову війну між Саудівською Аравією та Росією в 2020 році, а також про минулі погрози ОАЕ вийти з картелю.

Уклавши успішну операцію, обидві країни підкреслили силу і дружелюбність своїх відносин.

Раніше "Коментарі" писали, що нафта різко впала після досягнення максимумів 2018 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини